Antena 3 CNN Coronavirus Bărbat vaccinat cu schema completă, internat în stare gravă la ATI după ce s-a infectat cu tulpina Delta, la Iași

Bărbat vaccinat cu schema completă, internat în stare gravă la ATI după ce s-a infectat cu tulpina Delta, la Iași

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, infectat cu tulpina indiană Delta, este internat în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Iași, în ciuda faptului că a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului. Este primul caz de acest fel din România.

Bărbat vaccinat cu schema completă, internat în stare gravă la ATI după ce s-a infectat cu tulpina Delta, la Iași
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    30 Iul 2021   •   08:18

Informația a fost confirmată de medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, care a menționat că bărbatul suferă și de alte comorbidități importante. 

"Acest lucru nu înseamnă că vaccinarea nu este eficientă și în fața variantei Delta", subliniază medicul Florin Roșu.

Este vorba despre primul caz, înregistrat în România, de pacient infectat cu tulpina Delta care ajunge în stare gravă la spital în ciuda faptului că s-a vaccinat cu ambele doze.

Bărbatul de 71 de ani s-a imunizat împotriva COVID-19, cu schema completă, la începutul acestui an, scrie Hotnews

Majoritatea pacienților internați la Matei Balș, infectați cu tulpina Delta. România, la un pas de valul 4 al pandemiei

Valul patru al pandemiei de COVID dă semne că se apropie de România. Tulpina Delta a virusului este deja dominantă în cel mai mare spital de boli infecțioase din țară. Majoritatea pacienților internați la Matei Balș cu COVID sunt confirmați acum cu tulpina Delta.

La Institutul Matei Balș din Capitală, internările în rândul pacienților infectați cu COVID s-au dublat săptămâna aceasta. În acest moment sunt 50 de pacienți infectați, majoritatea cu varianta Delta. 

Medicii susțin că cei mai mulți dintre aceștia sunt persoane tinere sau persoane vulnerabile, cu vârsta trecută de 65 de ani sau care suferă de boli cronice, nevaccinate. 

Pe de altă parte, medicii spun că jumătate din locurile din secția de Terapie Intensivă sunt deja ocupate. 

În România au fost confirmate deja 130 de cazuri infectate cu tulpina Delta, pentru 42 dintre acestea nefiind cunoscută sursa infectării. Cu alte cuvinte, cel mai probabil, țara noastră are deja o transmitere comunitară, spun specialiștii. 

Pe de altă parte, există 13 persoane vaccinate cu schema completă care au fost depistate cu această mutație contagioasă, însă este un lucru cunoscut deja faptul că aceste persoane nu dezvoltă forme grave ale bolii. 

×
Subiecte în articol: tulpina Delta
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close