Antena 3 CNN Coronavirus Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 100.000, cel al morţilor a depăşit 3.300

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 100.000, cel al morţilor a depăşit 3.300

Noul coronavirus continuă să se răspândească în zeci de ţări ale lumii, cu toate eforturile, uneori aproape disperate, ale guvernelor. 

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 100.000, cel al morţilor a depăşit 3.300
de M.Z.    |    06 Mar 2020   •   08:44

Numărul persoanelor infectate se apropie de 100.000, iar cel al deceselor a trecut de 3.300.

La marile burse ale lumii, cursul acţiunilor a început din nou să scadă. Turismul şi transportul aerian sunt cel mai greu lovite.

Italia rămâne ţara europeană cel mai grav afectată de coronavirus: numărul deceselor a crescut de la 107 la 148 în numai 24 de ore, iar pericolul alungă turiştii: în hotelurile Romei, 90% din rezervările pentru luna martie au fost anulate. 

În schimb, parcurile s-au umplut de copii care, după închiderea şcolilor, au rămas în grija bunicilor. 

Situaţia devine tot mai gravă şi în Franţa, unde virusul a ajuns şi în Parlament. Un deputat a fost internat la reanimare, iar testele au confirmat că era purtător al virusului, ca şi un salariat al bufetului de la Adunarea Naţională. 

Preşedintele Macron a recunoscut că epidemia este "inevitabilă" şi a convocat la Palatul Elysee cei mai renumiţi cercetători în medicină. 

"Am discutat şi despre un vaccin dar, să fie clar, trebuie într-adevăr să începem cercetările pentru un vaccin, dar ele nu vor da rezultate decât peste foarte multe luni", a spus Jean-Francois Delfraissy, profesor de imunologie în Franţa.

Şi Grecia a suspendat cursurile şcolare în toată ţara. 

Virusul a ajuns şi în Ţara Sfântă. La Bethleem, biserica Naşterii Mântuitorului a fost închisă pentru dezinfectare, după ce s-au confirmat şapte cazuri de contaminare în oraş.  

În largul portului San Francisco, autorităţile au interzis intrarea în port a unui pachebot pe care zeci de persoane prezintă simptome de infecţie. Testele de depistare a virusului au fost coborâte pe vas din elicopter, pentru a se evita contaminarea. 

Indicii bursei din New York au scăzut cu peste 3%. Tot mai mulţi analişti avertizează că economia mondială ar putea intra în cea mai grea perioadă de la criza financiară globală de acum 10 ani.  

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close