Antena 3 CNN Coronavirus 60 de bucureşteni, la coadă la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor pentru 10 doze de Pfizer

60 de bucureşteni, la coadă la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor pentru 10 doze de Pfizer

Zeci de oameni, de toate vârstele, care nu au reuşit să se programeze pe platforma naţională ori care au refuzat programarea la imunizarea cu AstraZeneca speră să aibă norocul sa se vaccineze cu dozele de Pfizer ramase la finalul programului.

60 de bucureşteni, la coadă la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor pentru 10 doze de Pfizer
de Raluca Bîrcă    |    18 Mar 2021   •   19:39

La centrul de vaccinare amenajat la Palatul Copiilor, peste 60 de oameni au "candidat" pentru 10 doze. Au câştigat cei cu vârsta de peste 65 de ani.

Speranţa este cea care îi aduce pe oameni în faţa centrelor de vaccinare la finalul programului. Speranţa ca dupa o zi de programari, vor găsi doze nefolosite din flacoanele deja desfăcute de vaccin Pfizer- Biontech. Doze care dacă sunt desigilate, de pildă, în jurul orei 18, la miezul nopţii deja pot fi aruncate.

Personalul medical preferă ca în loc să le treacă la capitolul dozelor pierdute, să îi imunizeze pe oamenii care se aşează la aceste cozi.

 ''În fiecare seară există un nunăr mare de oameni care aşteapta doze de vaccin. Am încercat pe cât se poate, împreună cu medicul coordonator de aici, să nu se irosească niciun fel de doză şi să se aplice nişte criterii obiective, pentru care să îi vaccinăm. Numărul persoanelor care vor să se vaccineze este mare. Trebuie să îi ajutăm cumva să se programeze, să poată beneficia de locurile de aşteptare din platformă'', a spus Vlad Niculescu, reprezentant Primăria Sectorului 4.

La centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor au ramas 10 doze nefolosite

 În sală, însă, au intrat zeci de persoane dornice să se imunizeze. 

Cei mai tineri părăsesc centrul, cu gândul ca e şi mâine o zi. 

Cei vaccinaţi cred că doar norocul a făcut ca ei să ajunga pe scaunul asistentelor şi să primească doza de vaccin. 

Semnalul de alarmă tras de reprezentanţii centrelor de vaccinare din Bucureşti

Reprezentanţii centrelor de vaccinare din Bucureşti trag un semnal de alarmă şi spun că ceva trebuie să se schimbe în procedura de programare pentru imunizare. 

''Pe partea de platformă trebuie găsita o soluţie, astfel încât oamenii care vor să se programeze, să fie alte numere de call center, să se răspundă mai repede'', adaugă reprezentantul Primăriei Sectorului 4.

 Altfel, la poarta centrelor vor fi cozi în fiecare zi. 

Autorităţile semnalează că este foarte important ca cei care renunţă la vaccin să îşi anuleze din timp programarea pentru a da şansa altor persoane să se imunizeze.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close