Antena 3 CNN Coronavirus Care sunt ţările unde este obligatoriu să se poarte mască de protecţie

Care sunt ţările unde este obligatoriu să se poarte mască de protecţie

Aproape că nu e ţară de pe planetă unde să nu existe cazuri de coronavirus confirmate în a patra lună de pandemie. Deşi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii anunţă că în decurusul unei săptămâni numărul deceselor va depăşi 50 000, iar cel al persoanelor infectate un milion, există şi speranţă.

Care sunt ţările unde este obligatoriu să se poarte mască de protecţie
02 Apr 2020   •   12:07

Organizaţia Mondiala a Sănătăţii anunţă că doar persoanele bolnave ar trebuie să poarte mască, însă mai multi experţi din Asia vin cu altă teorie, şi anume că fiecare ar trebui să se protejeze, indiferent de situaţia medicală.

Ţări ca Slovacia şi Cehia unde acest gen de protecţie a devenit obligatorie, au reuşit să menţină un număr scăzut al cazurilor de persoane infectate cu Covid-19.

Deşi se află în proximitatea Chinei, ţări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan au fost lăudate de oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru încetinirea răspândirii coronavirus.

Cu 9976 de cazuri confirmate, Coreea de Sud a reusit de asemenea să ţină în frâu pandemia. În jur de 10 000 de testări gratuite sunt efectuate zilnic. Vietnam, deşi împarte o graniţă de 1000 de kilometri cu China, are, oficial, doar 222 de cazuri potrivit worldofmeters.info.

Statele din vest încearcă să copieze exemplul şi să ţină cont de sfatul experţilor din sănătate care sugerează că printre soluţiile care dau rezultate se afla testarea cât mai mare, distanţarea socială şi izolarea celor afectaţi.

Statele Unite, Italia, Spania, China şi Germania sunt ţările care înregistrează cele mai multe cazuri de infectaţi cu coronavirus. Nemţii au totuşi o rată de mortalitate scăzuta, dar experţii avertizeaza ca asta se datoreaza şi faptului că pandemia este într-o faza incipientă.

În Italia se pare că măsurile draconice luate de autorităţi încep să îşi facă efectul, având în vedere că a avut loc o încetinire a noilor cazuri de coronavirus in ultimele zile.î

Care sunt ţările unde este obligatoriu să se poarte mască de protecţie

×
Subiecte în articol: pandemie violeta moroianu măşti
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close