Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Carmen Dorobăţ: "Cei care nu vor să se îmbolnăvească, să poarte masca în locurile aglomerate"

Dr. Carmen Dorobăţ: "Cei care nu vor să se îmbolnăvească, să poarte masca în locurile aglomerate"

Dr. Carmen Dorobăţ, medic infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a explicat că, în următoarea perioadă, numărul de infectări va creşte.

Dr. Carmen Dorobăţ: "Cei care nu vor să se îmbolnăvească, să poarte masca în locurile aglomerate"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    10 Iul 2022   •   15:29

Totodată, medicul le-a recomandat celor care nu vor să se îmbolnăvească să poarte masca de protecţie în locurile aglomerate.

În Bucureşti, DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile COVID.

"Este o perioadă în care numărul de cazuri creşte şi va creşte, pentru că suntem şi în vacanţă, pentru că avem o mobilitate deosebită şi e normal să ne bucurăm de aceste zile de vară. În spitale s-au luat astfel de măsuri pentru ca toate secţiile să primească pacienţi indiferent de ce boală suferă şi s-au luat în felul aceste circuite care să permită accesul inclusiv a celor care sunt suspecţi de infecţie cu coronavirus.

În rest, cei care categoric nu vor să se îmbolnăvească ar trebui să se ferească de aglomeraţii, să poarte masca dacă se găsesc în locuri aglomerate cum sunt aeroporturile, avioanele, mall-urile. În felul acesta ne vom păzi pentru perioada care urmează", a declarat Dr. Carmen Dorobăţ.

"După cum văd că se petrec lucrurile şi în spital, numărul cazurilor grave este mic, incidenţa lor este mult mai mică decât în valul trecut care a fost determinat de variantele Delta şi Omicron, şi în felul acesta nu ne aşteptăm să avem un număr mare de cazuri grave. Ne aşteptăm ca centrele de evaluare, care deja lucrează, să facă faţă cazurilor uşoare şi medii, astfel încât să poată să primească tratamentul pacienţii, dar să fie urmăriţi de către medicii de familie, iar în spital să ajungă formele medii cu potenţial de agravare", a mai declarat dr. Carmen Dorobăţ.

×
Subiecte în articol: Dr. Carmen Dorobăţ COVID-19 coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close