Antena 3 CNN Coronavirus Cel mai bătrân bărbat de pe planetă, îngrijorat de coronavirus: E înfricoșător, însă nu la fel de letal ca Gripa Spaniolă

Cel mai bătrân bărbat de pe planetă, îngrijorat de coronavirus: E înfricoșător, însă nu la fel de letal ca Gripa Spaniolă

Cel mai bătrân bărbat din lume s-a arătat îngrijorat de răspândirea de coronavirus, însă a insistat că situația nu pare să fie mai gravă decât cea din 1918, când Gripa spaniolă a ucis peste 50 de milioane de oameni.

Cel mai bătrân bărbat de pe planetă, îngrijorat de coronavirus: E înfricoșător, însă nu la fel de letal ca Gripa Spaniolă
12 Mar 2020   •   11:37

Britanicul Bob Weighton, care a împlinit recent 111 ani, își amintește că epidemia l-a prins când era tânăr, după ce soldații care au luptat în Primul Război Mondial s-au întors acasă și au adus boala cu ei, scrie Daily Mail.

Aproximativ o treime din populația globală a fost infectată atunci.

Bob Weighton, care locuiește într-un apartament din Alton, Hants, spune că și-a luat toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

”Sunt foarte îngrijorat și toată lumea ar trebui să fie. Eu am trăit suficient, dar sunt îngrijorat pentru copiii și nepoții mei. Mă spăl pe mâini mai des și folosesc o perie de unghii ca să mă curăț eficient. Sunt mult mai atent”, spune bărbatul.

”Numărul celor care au murit în China este înfricoșător. Însă în Europa, numărul deceselor nu e nici pe departe similar cu cel provocat de gripa spaniolă. Sper nici să se ajungă acolo. Dar niciodată nu poți fi sigur de nimic. Îmi amintesc că aveam doar 10 ani când a izbucnit epidemia de gripă spaniolă. Am avut noroc și nu am fost infectat”, a mai spus el.

 

 

×
Subiecte în articol: Bob Weighton coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close