Antena 3 CNN Coronavirus O regiune din China, cu 100 de milioane de oameni, în carantină din cauza unui nou val de coronavirus

O regiune din China, cu 100 de milioane de oameni, în carantină din cauza unui nou val de coronavirus

China este din nou ameninţată de un al doilea val de coronavirus şi o regiune cu 100 de milioane de oameni este din nou în carantină, după ce au apărut noi focare de COVID-19.

O regiune din China, cu 100 de milioane de oameni, în carantină din cauza unui nou val de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    19 Mai 2020   •   11:53

Este vorba despre provincia Jilin, o regiune din nord-est, unde au fost introduse noi măsuri restrictive, după ce au apărut 34 de cazuri noi de coronavirus.

Autorităţile nu ştiu încă ce a provocat reapariţia epidemiei.

Restricţiile de la Jilin vin la numai o săptămână după ce autorităţile au reintrodus măsuri de izolare, de teama unui al doilea val de COVID-19, informează bloomberg.com.

La Jilin, autoritățile au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni.

Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție.

"Este frustrant pentru că nu știi când se va termina", povestește Fan Pai, care lucrează la o companie din provincia Liaoning, care se confruntă cu noi restricții.

Reacția rapidă și puternică a Chinei reflectă frica sa privind revenirea celui de-al doilea val, după ce măsurile pentru reducerea răspândirii virusului au implicat costuri economice și sociale uriașe.

Autoritățile din Shulan, un oraș din Jilin, au declarat că vor lua cele mai stricte măsuri pentru a combate virusul.

Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile.

În plus, medicamentele împotriva febrei sunt interzise la farmacii, pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele.

Măsuri preventive, de acum o săptămână

Pe 13 mai, autorităţile din oraşul Jilin din nord-estul Chinei au reintrodus măsuri de izolare, de teama unui al doilea val de coronavirus.

Astfel, a fost suspendat transportul în comun, iar locuitorii nu mai pot ieşi din localitate decât dacă au fost testaţi pentru coronavirus în ultimele 48 de ore.

Jilin, cu peste patru milioane de locuitori, se află în provincia cu acelaşi nume de la frontiera cu Coreea de Nord, la fel ca şi oraşul Shulan, unde a fost depistat la sfârşitul săptămânii trecute un nou focar de infecţie cu coronavirus.

Situaţia începuse să revină treptat la normal peste tot în China după 8 aprilie, când a luat sfârşit carantina la Wuhan, oraşul din centrul ţării de unde s-a declanşat anul trecut pandemia de COVID-19. 


 

×
Subiecte în articol: coronavirus China
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close