Antena 3 CNN Coronavirus China începe testele pentru un vaccin COVID-19 ce poate fi inhalat

China începe testele pentru un vaccin COVID-19 ce poate fi inhalat

Săptămâna viitoare, compania chineză CanSino Biologic începe testele clinice pentru un vaccin COVD-19 ce poate fi administrat prin inhalare, a declarat co-fondatorul companiei, Xufeng Yu, pentru CNBC.

China începe testele pentru un vaccin COVID-19 ce poate fi inhalat
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2021   •   13:47

Eficacitatea vaccinurilor produse în China s-a dovedit a fi mai mică decât cea a Pfizer-BioNTech şi Moderna. 

La începutul lunii, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din China a declarat că vaccinurile chinezeşti "nu au o rată foarte mare de protecţie", şi că iau în calcul să ofere oamenilor doze din vaccinuri diferite pentru a creşte rata de succes a serurilor. 

Yu a declarat că un vaccin inhalabil poate fi mai eficient decât cel injectat, deoarece coronavirus pătrunde în organism prin căile respiratorii. 

CEO-ul a spus că acelaşi concept a fost folosit pentru dezvoltarea unui vaccin inhalabil pentru tuberculoză. Un studiu efectuat în Canada a arătat că doza necesară inhalării, în cazul tuberculozei, este mult mai mică decât cea necesară în cazul vaccinării.

Vaccinurile fabricate de doi producători chinezi, Sinovac și Sinopharm, au fost exportate în 22 de țări, inclusiv în Mexic, Turcia, Indonezia, Ungaria, Brazilia și Turcia, în condițiile în care eficacitatea lor nu trece de 50,4%.

De asemenea, din 2 aprilie și până în prezent, aproximativ 34 de milioane de oameni din China au primit ambele două doze necesare ale vaccinurilor chinezești și aproximativ 65 de milioane au primit una.

China a dezvoltat patru vaccinuri ce au fost aprobate. Un oficial a declarat că ţara va produce 3 miliarde de doze până la sfârşitul acestui an.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 vaccin China
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close