Antena 3 CNN Coronavirus Comisia Europeană cumpără deja 300 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID, de la producătorii BioNTech și Pfizer

Comisia Europeană cumpără deja 300 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID, de la producătorii BioNTech și Pfizer

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți semnarea unui contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer: „Este cel mai promițător vaccin de până acum”.

Comisia Europeană cumpără deja 300 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID, de la producătorii BioNTech și Pfizer
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    10 Noi 2020   •   20:00

"Lucram neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri coronavirus. Mâine Comisia Europeană va autoriza un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin, dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer, cel mai promițător vaccin de până acum.

Acesta este al 4-lea contract. Vor urma mai multe." a fost mesajul transmis de Ursula von der Leyen pe Twitter.

„Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să îl implementăm rapid, peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Și vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii. Am început deja să lucrăm cu statele membre pentru a pregăti campanii naționale de vaccinare”, se arată în comunicatul publicat de președinta Comisiei Europene.

Anunțul vine la numai o zi după ce producătorul farmaceutic Pfizer a anunţat o eficacitate peste aşteptări a vaccinului său anti-COVID 19, constatată în urma unei aşa-numite analize intermediare.

Producătorul vaccinului a lucrat cu peste 43 de mii de voluntari cărora li s-au administrat fie două doze de vaccin, fie aşa-numitul placebo - o substanţă cu aspect similar, dar fără niciun efect farmaceutic. 

Rezultatele au indicat faptul că în rândurile celor care au primit vaccinul real infecţia a apărut la mai puţin de 10% subiecţi în timp ce peste 90% dintre cazurile confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 s-au dezvoltat la cei care au primit substanţa fără efect farmaceutic.

Producătorul vaccinului a menţionat că produsul său a asigurat protecţia pacientului timp de 7 zile după cea de-a doua doză şi timp de 28 de zile după doza iniţială.

În cadrul experimentului, au fost confirmate, în total, 98 de cazuri de contaminare cu COVID-19.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close