Antena 3 CNN Coronavirus Consiliere psihologică gratuită pentru români în perioada pandemiei de coronavirus

Consiliere psihologică gratuită pentru români în perioada pandemiei de coronavirus

Românii pot beneficia de consiliere psihologică gratuită la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”.

Consiliere psihologică gratuită pentru români în perioada pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Pexels
06 Mai 2020   •   13:34

Cei care au dificultăți în a gestiona problemele de anxietate, depresie sau alte situații generate de perioada prelungită de izolare socială, pot apela serviciul de consiliere psihologică telefonică gratuită, unde răspund specialiști ai Spitalului Clinic de Psihiatrie « Profesor Doctor Alexandru Obregia », aflat în administrarea Primăriei Capitalei prin ASSMB. Programul este zilnic, intre 10.00 si 19.00, a anunțat Gabriela Firea.

Doctorul Teodorescu a explicat ce categorii de oameni pot suna la linia telefonică pentru a solicita consiliere psihologică.

"Când am gândit această linie telefonică, am avut și norocul să găsim înțelegerea a 21 de rezidenți care își sacrifică timp pentru că fac inclusiv sâmbăta și duminica această activitate. Grupul țintă îl reprezintă oamenii care sunt îngrijorați din cauza situației actuale, coronavirusul și izolarea, oamenii care nu au avut o patologie, dar pe care o vor dezvolta din cauza expunerii la un stres prelungit și cei care aveau o patologie psihiatrică anterioară și la care simptomele cresc în intensitate din cauza expunerii la acești factori de stres. Marea majoritate a oamenilor care ne-au sunat sunt oameni care au tulburări anxioase, care au neliniști și eventual simptome depresive", a spus medicul Teodorescu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: consiliere psihologica
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close