Antena 3 Coronavirus Sute de copii morți de COVID în mod alert în Brazilia. Medic: ”Nu am mai văzut asta nicăieri altundeva în lume”

Sute de copii morți de COVID în mod alert în Brazilia. Medic: ”Nu am mai văzut asta nicăieri altundeva în lume”

de Andreea Cigolea    |    18 Mai 2021   •   13:33
Sute de copii morți de COVID în mod alert în Brazilia. Medic: ”Nu am mai văzut asta nicăieri altundeva în lume”

Din cele 434.000 de decese cauzate de COVID-19 în Brazilia, 832 au fost copii cu vârsta de sub 6 ani, relatează New York Times.

Copiii infectați cu coronavirusul în Brazilia mor într-un ritm alarmant comparativ cu alte țări, provocând îngrijorări că tulpina de SARS-CoV-2 descoperită în țara sud-americană ar putea afecta mai grav copiii.

”Este un număr absurd de mare. Nu am mai văzut asta nicăieri altundeva în lume”, afirmă Fátima Marinho, un epidemiolog de la Universitatea São Paulo, despre rata deceselor în rândul copiilor din Brazilia.

Medicii care studiază varianta P.1 a coronavirusului, identificată pentru prima dată în Brazilia, afirmă că aceasta ar putea fi cauza ratei ridicate a deceselor.

Varianta P.1 este de două ori mai contagioasă decât tulpina originală a coronavirusului depistată pentru prima dată în orașul Wuhan din China și poate reinfecta persoanele care s-au vindecat deja de COVID-19.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close