Antena 3 Coronavirus Alertă la Casa Albă. Donald Trump, în pericol de a contracta noul coronavirus

Alertă la Casa Albă. Donald Trump, în pericol de a contracta noul coronavirus

de L.D.    |    10 Mar 2020   •   07:43
Alertă la Casa Albă. Donald Trump, în pericol de a contracta noul coronavirus
Sursa foto: Antena3

Două persoane care s-au aflat în ultima perioadă în apropierea președintelui Donald Trump, au avut contact direct cu un purtător al noului virus 2019-nCoV. Cei doi sunt membri republicani ai Congresului.

În cursul zilei de luni, Matt Gaetz din Florida și Doug Collins din Georgia au anunțat că vor sta în izolare autoimpusă timp de două săptămâni, respectând recomandările Centrelor Federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Aceștia au declarat că nu prezintă simptome caracteristice coronavirusului.

Președintele Statelor Unite a zburat luni cu Air Force One în prezența lui Gaetz, pe o cursă de la Orlando către Washington.

Acesta ar fi fost informat în timpul zborului că a intrat în contact cu un purtător al virusului, la o conferință din Maryland. Pe contul de Twitter al lui Matt Gaetz a fost postat un mesaj în care se specifică faptul că republicanul e asimptomatic, dar că așteaptă rezultatele analizelor.

Pe de altă parte, Collins l-a salutat vineri pe Donald Trump cu o strângere de mână, pe un aeroport din Atlanta. El a aflat ulterior că a fost, de asemenea, expus infectării cu noul coronavirus la aceeași conferință la care participase și Gaetz, scrie Mediafax.

Cei doi i se alătură politicianului conservator Ted Cruz în hotărârea de a se autoizola. Senatorul din Texas a participat la același eveniment din Maryland și a întâlnit aceeași persoană infectată cu virusul 2019-nCoV.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close