Antena 3 CNN Coronavirus Încă un caz de coronavirus a fost confirmat. Este primul medic infectat în România. Bilanțul a ajuns la 30 de cazuri

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat. Este primul medic infectat în România. Bilanțul a ajuns la 30 de cazuri

Miercuri dimineață a fost confirmat al treizecilea caz de coronavirus în România.

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat. Este primul medic infectat în România. Bilanțul a ajuns la 30 de cazuri
Sursa foto: Antena 3
11 Mar 2020   •   09:14

O femeie de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul de la Spitalul Gerota a fost confirmată cu noul tip de coronavirus, bilanțul ajungând la 30, au transmis, miercuri dimineața, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Se pare că, în acest moment, femeia nu prezintă simptome. 

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această (miercuri - n.red.) dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, conform GCS.

Din primele informații, femeia este medic gastroenterolog la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Bucureşti, ea fiind primul cadru medical din țara noastră care se infectează cu acest virus. Doctorul a intrat în contact cu ofițerul în rezervă al MAI.

În data de 5 martie, fostul ofițer al MAI  s-a prezentat la spital, declarând însă că nu a părăsit țara în ultimele luni. Ulterior s-a stabilit că acesta a călătorit în Israel la sfârșitul lunii februarie și este infectat cu coronavirus pe care l-a răspândit și persoanelor din jur, inclusiv nurorii lui care este gravidă, dar și nepotului în vârstă de 3 ani. 

Femeia confirmată astăzi cu COVID-19 este al cincilea pacient infectat de fostul ofițer MAI.

În România au fost, până în acest moment, 30 de persoane confirmate cu coronavirus, 5 dintre acestea fiind deja declarate vindecate și externate. 

×
Subiecte în articol: testat pozitiv coronavirus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close