x close

Coronavirusul nu conduce la deces în cazul copiilor de până la 10 ani. Medicul Alexandru Rafila, anunț despre cei mai vulnerabili pacienți

de A.M.P    |    29 Feb 2020   •   15:30
Coronavirusul nu conduce la deces în cazul copiilor de până la 10 ani. Medicul Alexandru Rafila, anunț despre cei mai vulnerabili pacienți Foto: pexels.com

Coronavirusul NU conduce la deces în cazul copiilor de până la 10 ani. Este anunțul medicului Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Medicul afirmă că tinerii de până la 20 de ani fac cel mult forme cu gravitate medie ale bolii. Riscul real intervine doar în cazul vârstnicilor, de peste 70-80 de ani, unde mortalitatea este de 15 la sută, avertizează specialistul. 

”OMS a publicat un studiu laborios făcut în China care arată că mortalitatea este mare acolo unde există o transmitere mare în colectivitate. Acolo unde transmiterea e mai redusă, mortalitatea e sub 1 la sută. Copiii de până la 18 ani și tinerii fac forme cu gravitate medie cel mult. Iar mortalitatea nu există până la vârsta de 10 ani și e foarte redusă până la 18 ani”, a spus medicul. 

”Persoanele adulte fac o infecție în formă ușoară sau medie, iar vârstnicii peste 70.80 de ani ajung să aibă forme complicate într-un procent foarte mare, cu o mortalitate de 15%”, a mai precizat medicul.

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati