Antena 3 CNN Coronavirus COVID-19 încă face ravagii în România: Sute de infectări într-o singură zi. Motivul pentru care se întâmplă asta

COVID-19 încă face ravagii în România: Sute de infectări într-o singură zi. Motivul pentru care se întâmplă asta

460 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore. Cele mai multe cazuri de persoane infectate: Suceava – 3.972 de cazuri, Bucureşti – 2.855 de cazuri şi Braşov – 1.319 cazuri. 

COVID-19 încă face ravagii în România: Sute de infectări într-o singură zi. Motivul pentru care se întâmplă asta
Sursa foto: Hepta
25 Iun 2020   •   23:45

Medicul Adrian Marinescu declară că acest lucru se întâmplă pentru că sunt testaţi mai mulţi oameni, dar și pentru că nu au mai fost respectate cu stricteţe măsurile de distanţare. În ultimele 24 de ore s-au efectuat 12.555 de teste, iar indicele de pozitivitate este de 3.66%. 

Medicul primar în boli infecţioase Simin Florescu, de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, susţine că scăderea numărului îmbolnăvirilor ţine de fiecare dintre noi, prin respectarea regulilor de igienă şi distanţare.

COVID-19 încă face ravagii în România. Pacienţii sunt din comunitate, nu mai sunt vârstnicii din azile

„Creşterea se pare că este reală, dincolo de orice fel de argumente statistice şi calcule, pentru noi medicii este evident că există un număr mai mare de cazuri. În afară de numărul de cazuri în sine, la fel de îngrijorător este faptul că pacienţii acum sunt cei din comunitate, nu mai sunt vârstnicii din azile, sau focare din spital, sau călători din zone roşii, avem de-a face acum cu pacienţi de vârstă medie sau chiar tineri care provin din comunitate, care sunt activi, lucrează, circulă”, explică medicul primar boli infecţioase la Spitalul Victor Babeş din Capitală, Simin Florescu.

„Vorbim despre trei etape de relaxare şi era aproape imposibil să nu se vadă efectele. Depinde doar de noi ca situaţia să devină mai bună”, adaugă medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş din Capitală.

Arafat: „Situația este în dinamică. Ne putem trezi oricând că n-avem locuri în spitale”

Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore - unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numărului zilnic de îmbolnăviri - astfel că bilanţul a ajuns la 25.286. 

Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus infectie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close