Antena 3 CNN Coronavirus Creşte numărul copiilor internaţi cu COVID. Dr. Adrian Marinescu: "Subvarianta Omicron BA.5 a devenit dominantă"

Creşte numărul copiilor internaţi cu COVID. Dr. Adrian Marinescu: "Subvarianta Omicron BA.5 a devenit dominantă"

Intrăm în valul şase al pandemiei, protecţia oferită de vaccinul anti-COVID este limitată în timp, iar numărul copiilor infectaţi cu coronavirus este în creştere, atrag atenţia medicii.

Creşte numărul copiilor internaţi cu COVID. Dr. Adrian Marinescu: "Subvarianta Omicron BA.5 a devenit dominantă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2022   •   11:32

În ce priveşte copiii internaţi cu COVID, medicul Adrian Marinescu spune că aceştia reprezintă o treime din totalul internărilor din Capitală, pentru că ei trebuie monitorizaţi, potrivit libertatea.ro.

"La copiii mici, care sunt foarte delicați, există riscul apariției deshidratării. Nu fac forme grave, dar trebuie să stea sub supraveghere medicală", a declarat dr. Adrian Marinescu.

Dr. Adrian Marinescu: "Subvarianta Omicron BA.5, care a devenit dominantă, se transmite foarte ușor"

Potrivit acestuia, varianta dominantă acum este Omicron BA.5, care se transmite foarte uşor, iar simptomatologia nu s-a schimbat.

"Subvarianta Omicron BA.5, care a devenit dominantă, se transmite foarte ușor, dar dezvoltă forme ușoare ale bolii. 

Persoanele care ajung la spital și necesită internare sunt în majoritatea lor cele cu factori de risc, mai vulnerabile, dar puține ajung totuși să aibă nevoie de oxigen suplimentar", a spus specialistul infecționist. 

Doctorul avertizează persoanele vulnerabile să se protejeze prin purtarea măștii în spațiile publice închise sau aglomerate.

Bilanțul prezentat pe 12 iulie arată peste 4.000 de infectări în ultimele 24 de ore, dublu față de raportarea pe toată săptămâna trecută. 

Mască, utilă în interior şi în spaţiile aglomerate

Adrian Marinescu crede că România poate trece mult mai ușor prin acest val, dacă persoanele vulnerabile se protejează prin purtarea măștii în spațiile publice închise sau în zonele aglomerate.

Peste 8 milioane de români s-au vaccinat, adică 41,8% din totalul populației eligibile, arată ultima statistică oficială din 13 martie 2022.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu COVID-19 copii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close