Antena 3 CNN Coronavirus Cum protejăm copiii de coronavirus? Medicul Mihai Craiu: Nu venim la spital cu un copil care are febră și strănută

Cum protejăm copiii de coronavirus? Medicul Mihai Craiu: Nu venim la spital cu un copil care are febră și strănută

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat ce măsuri de precauție pot lua părinții pentru a-și proteja cât mai eficient copiii de coronavirus, în condițiile în care peste 700 de elevi din toată țara sunt deja izolați la domiciliu din cauza virusului nou.

Cum protejăm copiii de coronavirus? Medicul Mihai Craiu: Nu venim la spital cu un copil care are febră și strănută
Sursa foto: Antena 1
29 Feb 2020   •   10:51

”Îi protejăm așa cum îi protejăm și de celelalte boli acute respiratorii virale. Adică, îi învățăm să se spele bine pe mâini, să respecte eticheta tusei - atunci când strănută sau tușesc, să nu pună mână la gură, ci cotul - să nu-și atingă, cu mâinile, fața, ochii și gura și, dacă au început să aibă simptome respiratorii, ar trebui ținuți acasă și anunțat medicul de familie”, a recomandat medicul Mihai Craiu, la Observator.

Întrebat ce trebuie să facă, concret, părinții care au copii ce prezintă simptome caracteristice coronavirusului, medicul a răspuns că este extrem de important ca aceștia să sună la linia specială dedicată acestei probleme pentru a vorbi cu un specialist.

„În primul rând, trebuie sunat la linia specială dedicată adresării întrebărilor, pentru că este posibil ca un specialist să vă liniștească, după ce discută cazul particular al copilului. În cazul în care, sunând la acel număr, un specialist vă va spune că aveți motive de îngrijorare, vă va pune în practică și următorii pași pe care trebuie să îi urmați. NU venim la spital cu un copil care are febră și strănută sau este discret răgușit, pentru a-i pune în pericol și pe ceilalți, fără a prezenta cazul la acele linii dedicate pe care statul român le-a deschis la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai spus medicul Mihai Craiu.
 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu coronavirus
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close