Antena 3 Coronavirus Cum să eviți coronavirusul când mergi la supermarket

Cum să eviți coronavirusul când mergi la supermarket

12 Mar 2020   •   22:47
Cum să eviți coronavirusul când mergi la supermarket

Medicul Adina Alberts a prezentat pe pagina personală de Facebook șapte pași simpli prin care să te pregătești pentru ieșirile în spații închise, în vremea pandemiei de coronavirus.

Iată care este modul, în 7 paşi simpli, prin care puteți să evitați contactarea virusului atunci când mergeți într-un supermarket, potrivit medicului Adina Alberts.

”1.Luați la dv. cardul bancar, şervețele dezinfectante, mască, manuşi de plastic;

2.Lăsați copiii acasă, nu mai este sigur să vă bucurați împreună de cumpărături;

3.Vă puneți masca şi mănuşile imediat ce intrați în magazin. Acele cărucioare metalice pot deveni foarte periculoase în vârf de epidemie, pentru că trec din mână în mână;

4.Manipulați căruciorul şi produsele doar cu mănuși, faceți inclusiv plata cu mănuşile pe mâini;

5.La mașină, încărcați produsele în portbagaj, puneți căruțul la loc dacă e cazul şi abia apoi scoateți mănușile, trăgându-le pe dos; aruncați-le imediat la coș.

6.Acasă aveți grijă ca toate produsele pe care le-ați cumpărat să le spălați sub jet de apă la 40 grade Celsius, cu săpun de vase, toate ambalajele, legumele, fructele, TOT.

Abia apoi le puneți în dulapuri sau în frigider.

7.Ce nu poate fi spălat, puneți-le în lumina UV pentru 4-5 minute. Găsiți în comerț lămpi UV-C de uz casnic, manuale, mobile sau pur şi simplu becuri UV-C, pe care să le puneți la o veioză pe care o aveți în casă.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close