Antena 3 CNN Coronavirus Demonstrația așteptată de toată lumea! Cât ne protejează, de fapt, masca

Demonstrația așteptată de toată lumea! Cât ne protejează, de fapt, masca

Un medic român care profesează în Las Vegas a prezentat un experiment pentru a demonstra cât de mult protejează masca împotriva noului coronavirus.

Demonstrația așteptată de toată lumea! Cât ne protejează, de fapt, masca
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    23 Iul 2020   •   18:40

Sunt câteva contradicții în România și sunt teorii ale conspirației în toată lumea despre virusul SARS CoV2 care produce boala COVID. Prima este dacă virusul există sau nu, toată lumea știe că există. A doua mare controversă este dacă virusul a fost creat în laborator sau nu. Cei mai mulți specialiști spun că virusului nu a fost creat în laborator, dar asta oricum nu contează. Virusul este printre noi și trebuie să avem grijă de pacienții care se infectează.

A treia și foarte mare controversă este cea cu măștile. Cei de la OMS au spus, la început, să nu purtăm măști. Eu am spus de la început că trebuie să purtăm măști pentru că sunt cele mai folositoare, câțiva m-au criticat, acum se dovedește că am avut dreptate și vă fac acum o mica demonstrație”, spune medicul Alexe.  

Acesta a pulverizat tinctură de iod pe o hârtie și a pulverizat aceeași tinctură și pe o mască de protecție aflată pe o hârtie albă. În urma experimentului, se poate vedea clar că hârtia de sub mască rămâne perfect curată după pulverizare.

Medicul recomandă ca cei care nu cred în eficiența măștilor să încerce acest experiment acasă și să se convingă singuri de cât de expuși sunt în fața virusului în cazul în care nu se protejează. 

×
Subiecte în articol: mască protecţie
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close