Antena 3 CNN Coronavirus Dezvăluirile epidemiologului care s-a luptat și cu virusul SARS: Atunci va lua sfârșit epidemia de coronavirus!

Dezvăluirile epidemiologului care s-a luptat și cu virusul SARS: Atunci va lua sfârșit epidemia de coronavirus!

Un reputat pneumolog şi epidemiolog chinez a făcut un anunţ aşteptat de toată lumea. Zhong Nanshan, principalul consilier medical al guvernului chinez, a declarat că pandemia de coronavirus ar putea să se încheie în iunie.

Dezvăluirile epidemiologului care s-a luptat și cu virusul SARS: Atunci va lua sfârșit epidemia de coronavirus!
12 Mar 2020   •   17:03

„Multe dintre cazurile importate în China sunt pacienţi asimptomatici, iar rata de reinfectare în rândul pacienţilor care s-au vindecat este redusă, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă, epidemiologul în vârstă de 83 de ani, cunoscut pentru contribuţia sa la combaterea epidemiei de SARS din 2003, potrivit doctorulzilei.ro.

Expertul a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că ţara sa este încrezătoare că va ţine focarul de coronavirus sub control până la sfârşitul lunii aprilie. Potrivit Agerpres, Zhong Nanshan a precizat la acea vreme că unele prognosticuri ale experţilor din străinătate, potrivit cărora China va înregistra peste 160.000 de contagieri, „nu au luat în calcul intervenţia guvernului chinez”.

„Echipa noastră a prognozat aproximativ 70.000 de pacienţi infectaţi cu acest virus. Am prezentat aceste cifre unei publicaţii internaţionale, dar documentul nu a fost acceptat”, a spus el.

China a anunţat joi că a depăşit vârful epidemiei. ”În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate. ”Creşterea numărului de cazuri noi se reduce”, a spus el.

×
Subiecte în articol: coronavirus sars
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close