Antena 3 Coronavirus Disneyland Paris inaugurează un centru de vaccinare împotriva COVID-19

Disneyland Paris inaugurează un centru de vaccinare împotriva COVID-19

de Mia Lungu    |    21 Apr 2021   •   13:09
Disneyland Paris inaugurează un centru de vaccinare împotriva COVID-19 Hepta

Un amplu centru de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 va fi inaugurat sâmbătă la Disneyland Paris, celebrul parc de distracţii situat la aproximativ 30 de kilometri est în raport cu capitala Franţei, închis temporar din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Acest "vaccinodrom" va fi amenajat "în centrul de conferinţe Newport Bay Club de la Disneyland Paris", folosit de obicei pentru evenimente de afaceri, relatează presa locală.

"Disneyland Paris ajută cu mândrie la sprijinirea autorităților ... pentru administrarea vaccinurilor", a declarat vicepreședintele operațiunilor parcului, Eric Marion, într-un comunicat.

Spaţiul ales se află în proximitatea hotelurilor şi în afara atracţiilor parcului. Nicio animaţie tematică asociată Disneyland nu este prevăzută.

După ce a rămas închis între 13 martie 2020 şi 15 iulie 2020, parcul de distracţii Disneyland Paris, care numără 17.000 de angajaţi, şi-a întrerupt din nou activitatea începând din 30 octombrie 2020 din cauza restricţiilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Noul centru "va vaccina cel puţin 1.000 de persoane pe zi", dar va avea particularitatea de a fi deschis doar pe durata weekendurilor, graţie mobilizării unei echipe de 60 de medici, infirmiere, pompieri şi personal de primire, potrivit organizatorilor.

Programările vor fi realizate doar pe internet, au adăugat ei.

În timpul unei reuniuni organizate marţi la Palatul Elysee, preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat faptul că programul de vaccinare "accelerează" în Franţa, unde aproape 18 milioane de persoane au primit deja cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close