Antena 3 CNN Coronavirus Doi octogenari din Sălaj s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare şi au mers să se vaccineze: "Vrem să ne protejăm de virus"

Doi octogenari din Sălaj s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare şi au mers să se vaccineze: "Vrem să ne protejăm de virus"

Cei doi octogenari au mers îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu motive tradiţionale sălăjene la un centru de vaccinare din județ ca să se vaccineze anti-COVID-19. Privind ziua imunizării ca o sărbătoare, cei doi pacienţi model, aşa cum îi numesc medicii, speră să fie un exemplu pentru cei tineri pe care îi îndruma să aibă grijă de sănătate.

Doi octogenari din Sălaj s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare şi au mers să se vaccineze: "Vrem să ne protejăm de virus"
Sursa foto: graiulsalajului.ro
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   08:52

Vasile Pop, din Meseşenii de Jos, la cei 85 de ani alături de soţia sa Floare Păuşan, de 82 de ani au considerat ziua imunitării o sărbătoare şi un prilej de a motiva tineretul să aibe mai multă grijă pentru sănătate.

Cei doi octogenari şi-au făcut apariţia la centrul de vaccinare din Zalău îmbrăcaţi în straiele de sărbătoare, cu motive tradiţionale sălăjene.

“Am avut două persoane cu o vârstă înaintată, de 82, respectiv 85 de ani, pacienţi din comuna Meseşenii de Jos, cu o patologie cronică, care chiar dacă sunt în etate au dorit să vină să se vaccineze, pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării şi siguranţa vaccinului", a spus coordonatorul Centrului de vaccinare nr. 2 – Cercul Militar Zalău, potrivit graiulsalajului.ro

Potrivit acestuia, cei doi octogenari sunt considerați pacienți model care au respectat cu strictețe şi perioadele de administrare a vaccinului antigripal. Nu au avut probleme sau efecte secundare şi energia şi optimismul de care dau dovadă se datorează încrederii şi respectării indicațiilor medicului de familie.

 Sălaj are în preuent 10 fluxuri de vaccinare, din care patru în Zalău şi câte unul în Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Hida şi Crasna. Alte patru fluxuri de vaccinare urmează a fi deschise în perioada următoare la Zalău (2), Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag. De asemenea, şi se va mări şi numărul de doze administrat zilnic în fiecare centru de vaccinare, infomează sursa citată.

 

 

 

×
Subiecte în articol: centru vaccinare Sălaj octogenari
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close