Antena 3 CNN Coronavirus “Se întâmplă ceva extrem de dubios”. Miliardarul excentric care s-a testat de patru ori în aceeaşi zi! 

“Se întâmplă ceva extrem de dubios”. Miliardarul excentric care s-a testat de patru ori în aceeaşi zi! 

Excentric şi coronasceptic, Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, a făcut patru teste antigen pentru Covid-19 în aceeași zi. Rezultatul a fost bulversant: două dintre teste au ieșit pozitive, iar două negative.

“Se întâmplă ceva extrem de dubios”. Miliardarul excentric care s-a testat de patru ori în aceeaşi zi! 
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    13 Noi 2020   •   11:00

”Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru covid pe patru ori astăzi. Două teste au ieșit negative, două pozitive. Același aparat, același test, aceeași asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, a scris Musk pe contul său de Twitter.

Testele de la Becton, Dickinson & Co, la care se referă miliardarul au, comparativ cu testele PCR, o sensibilitate (capacitatea de a depista corect pe cei cu SARS-CoV2) de 84% și o specificitate (depistarea celor care nu au boala) de 100%.

Elon Musk a anunţat că a făcut și teste PCR la diverse laboratoare, urmând ca rezultatele să-i parvină în următoarele 24 de ore.

După numeroase declaraţii contradictorii şi coronasceptice, mania lui Musk pentru testare a stârnit curiozitatea urmăritorilor lui de pe reţelele de socializare. Întrebat dacă s-a îmbolnăvit, excentricul miliardar a declarat că a avut doar simptomele unei ”răceli banale”, ”nimic neobișnuit până acum”.

Fondatorul Tesla a declarat anterior că el şi familia sa nu intenţionează să se vaccineze anti COVID. De asemenea, Elon Musk a criticat nu o dată măsurile luate de administraţie pentru limitarea pandemiei, considerându-le haotice şi stupide.

În luna martie, miliardarul a fost printre cei care s-au opus vehement carantinării Californiei. „În principiu, lucrul corect de făcut este să nu avem o carantină pentru întreaga țară ci, cred eu, doar pentru cine este în categoria de risc, până trece furtuna”, a afirmat Musk când au fost instituite primele restricţii. 

×
Subiecte în articol: COVID-19 Elon Musk
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close