Antena 3 CNN Coronavirus O familie a fost dată jos din avion după ce o fetiță a tușit. Pasagerii au crezut că au coronavirus!

O familie a fost dată jos din avion după ce o fetiță a tușit. Pasagerii au crezut că au coronavirus!

O familie a fost coborâtă dintr-un avion, cu câteva minute înainte de decolare, după ce echipajul de zbor l-a auzit tușind pe unul dintre copii.

O familie a fost dată jos din avion după ce o fetiță a tușit. Pasagerii au crezut că au coronavirus!
Sursa foto: Pixabay
29 Feb 2020   •   09:48

Canadianul Emmanuel Faug, soția sa, Clémentine Ferraton și cei trei copii ai lor s-au îmbarcat într-un avion de pe aeroportul din Quebec, cu destinația spre Paris, pe 23 februarie.

La scurt timp de la îmbarcare, fetița cuplului, în vârstă de aproape doi ani, a început să tușească, ceea ce a stârnit panică în rândul celorlalți pasageri ai aeronavei, speriați că micuța ar putea fi infectată cu coronavirus, scrie The Sun.

Un membru al echipajului Air Transat s-a apropiat apoi de familie și a întrebat-o pe mamă dacă poate oferi un document medical care să demonstreze că fiica lor nu este contagioasă.

Femeia le-a explicat că fetița a fost văzută de un medic și că i s-a dat acordul pentru călătorie, fiind vorba despre o simplă viroză respiratorie.  Însă, pentru că nu a putut oferi un document scris în această privință, echipajul a chemat la bord un medic care să o examineze personal pe copila de nici 2 ani.

Și acesta a confirmat, de asemenea, că fetița este bine și poate să zboare.

Cu toate acestea, căpitanul aeronavei nu a fost mulțumit de diagnosticul medicului și a inițiat demersurile pentru a scoate copilul din avion, deoarece nu avea un certificat medical care să ateste că nu a fost infectată cu noul coronavirus.

„Am fost aruncați dintr-un avion, după sfatul a doi medici. Nu mi se pare deloc normal”, spune mama fetiței.

”De ce nu au avut încredere în opiniile a doi medici care au văzut-o pe fiica mea și au apreciat că este într-o stare buna? De ce pun la îndoială capacitatea noastră, ca părinți, de a evalua starea de sănătate a copilului nostru?”, a mai spus aceasta.

Contactată, compania aeriană a subliniat că măsura a fost luată în contextul temerilor privind o eventuală răspândire a noului coronavirus. De asemenea, reprezentanții Air Transat au anunțat că vor returna familiei banii plătiți pe bilete.

×
Subiecte în articol: familie data jos din avion coronavirus
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close