Antena 3 CNN Coronavirus Sărutul morții. Italia vrea să interzică săruturile și apropierile fizice în lupta împotriva coronavirusului

Sărutul morții. Italia vrea să interzică săruturile și apropierile fizice în lupta împotriva coronavirusului

Noi măsuri de prevenție împotriva coronavirusului ar urma să fie luate în Italia.

Sărutul morții. Italia vrea să interzică săruturile și apropierile fizice în lupta împotriva coronavirusului
Sursa foto: Pixabay
04 Mar 2020   •   08:40

Ministerul Sănătății a primit de la autoritățile italiene un set de măsuri drastice pentru evitarea răspândirii noului virus COVID 19. Acestea conțin, printre altele, recomandarea ca oamenii să se salute fără să se sărute sau fără să își dea mâna.

Măsurile ar urma să fie adoptate astăzi și ar rămâne în vigoare timp de 30 de zile, scrie Mediafax

De asemenea, măsurile prevăd menținerea unei distanțe de minimum un metru față de celelalte persoane, fără săruturi sau strângeri de mâini și evitarea locurilor aglomerate. Atenționările sunt valabile și pentru cei care nu bănuiesc că au luat virusul, însă prezintă febră sau alte simptome respiratorii. Aceștia sunt sfătuiți să rămână la domiciliu.

Orice eveniment, inclusiv evenimentele sportive, ar trebui evitate pentru următoarele 30 de zile, iar vârstnicii de peste 75 de ani sau cei bolnavi de peste 65 de ani să evite locurile aglomerate.

Acestea sunt doar câteva din recomandările Comitetului Tehnic care ar putea fi incluse într-un decret al premierului Giuseppe Conte și care ar fi adoptat în toată țara, începând de astăzi.

Printre recomandările emise de autoritățile italiene se numără și indicația de a scoate bijuteriile la fiecare spălare pe mâini, deoarece acesetea nu permit igienizarea corectă. 

Până în acest moment, în Italia au fost infectate cu coronavirus peste 2,500 de persoane și s-au înregistrat 79 de decese. 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close