Antena 3 CNN Coronavirus FDA a autorizat doza a patra pentru vaccinul Pfizer-BioNTech

FDA a autorizat doza a patra pentru vaccinul Pfizer-BioNTech

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat cel de-al doilea booster al vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru persoanele de peste 50 de ani, au anunţat astăzi reprezentanţii celor două companii farmaceutice.

FDA a autorizat doza a patra pentru vaccinul Pfizer-BioNTech
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Patricio Murphy
de Mia Lungu    |    29 Mar 2022   •   19:15

Autorizarea vine pe fondul ngrijorărilor legate de scăderea imunităţii în această grupă de vârstă.

FDA a autorizat al doilea booster al vaccinului Pfizer-BioNTech şi pentru persoanele de peste 12 ani care au sisteme imunitare compromise, potrivit Reuters.

Noile rapeluri - a patra doză de vaccin - vor trebui administrate la cel puţin trei luni după a treia doză şi au scopul de a oferi o protecţie mai mare împotriva formelor severe de COVID-19 şi împotriva riscului de spitalizare, au anunţat reprezentanţii alianţei Pfizer-BioNTech.

"În timp ce această autorizare pentru utilizare de urgenţă va contribui la acoperirea unei nevoi actuale în anumite cazuri, noi lucrăm cu multă determinare la dezvoltarea unui vaccin actualizat, care va proteja nu doar împotriva tulpinilor actuale, ci va asigura şi reacţii imunitare mai durabile", a declarat CEO-ul grupului Pfizer, Albert Bourla, într-un comunicat.

Această autorizare vine  într-o perioadă în care oamenii de ştiinţă au exprimat o serie de îngrijorări legate de o subvariantă Omicron extrem de contagioasă, BA.2, care a determinat o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în alte ţări.

×
Subiecte în articol: FDA vaccin Pfizer BioNTech doza a patra
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close