Antena 3 CNN Coronavirus O mămică vaccinată cu Moderna a născut un bebeluș cu anticorpi, în SUA. Este primul caz de acest fel din lume

O mămică vaccinată cu Moderna a născut un bebeluș cu anticorpi, în SUA. Este primul caz de acest fel din lume

Vești bune din Statele Unite: o femeie vaccinată în ianuarie cu serul Moderna, când era însărcinată în luna a noua, a născut un bebeluș cu anticorpi. Este pentru prima dată când se semnalează un asemenea caz.

O mămică vaccinată cu Moderna a născut un bebeluș cu anticorpi, în SUA. Este primul caz de acest fel din lume
de Alexandra Dima    |    17 Mar 2021   •   14:38

Femeia a primit prima doză din vaccinul produs de Moderna în ianuarie, la 36 de săptămâni de sarcină, apoi l-a născut pe bebeluș, medicii constatând că acesta are anticorpi Covid-19, anunță The Guardian.

Concluziile celor doi medici care s-au ocupat de caz, Paul Gilbert şi Chad Rudnick, au apărut deocamdată într-un articol și mai trebuie verificate.
Cei doi au declarat că mămica, asistentă medicală, deci în prima linie, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin.

Sângele bebelușului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectați anticorpii. Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție din Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei.

Primul nou-născut cu anticorpi după vaccinare

„Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.

Cum este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se afla dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi, cei doi medici îi îndeamnă pe colegii lor de breaslă să creeze registre de sarcină și alăptare și să facă studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor Covid-19 la femeile însărcinată și care alăptează.

„Studiile ulterioare trebuie să determine cât va dura această protecție”, a mai spus Chad Rudnick.


 

×
Subiecte în articol: SUA Moderna
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close