Antena 3 CNN Coronavirus Fostul șef din Poliție, infectat cu coronavirus, a mințit când a fost internat în spital

Fostul șef din Poliție, infectat cu coronavirus, a mințit când a fost internat în spital

Fostul șef din Poliție, infectat cu coronavirus și internat la Spitalul de Urgență 'Dimitrie Gerota' a mințit atunci când a fost internat pentru prima dată și chiar a completat formulare de consimțământ în care a explicat că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni.

Fostul șef din Poliție, infectat cu coronavirus, a mințit când a fost internat în spital
Sursa foto: Antena 3
10 Mar 2020   •   20:08

Conducerea spitalului a anunțat, în această seară, printr-un comunicat de presă, că bărbatul, ofițer în rezervă în cadrul MAI, a completat și semnat un formular, la internare, prin care a anunțat că nu a călătorit în afara țării.

"În urma depistării unui pacient al Spitalului de urgență prof. Dr. Dimitrie Gerota ca fiind pozitiv la virusul COVID 19 facem următoarele precizări:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație  să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.

Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni.

Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei.      

Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie a.c la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.       

Având în vedere perioada internării pacientului în Spitalul Gerota au fost dispuse următoarele măsuri:

- Restricționarea totală a accesului în spital;

- Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacților direcți;

- În prima parte a zilei de 10 martie a. c., toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și rămân sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiștilor epidemiologici și infecțioși de la acest institut;

- Tot în data de 10 martie a.c. s-au recoltat probe și de la pacienții cu risc", se arată în comunicatul spitalului.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close