Antena 3 CNN Coronavirus Ce se întâmplă din 15 mai. Gabriela Firea: Trebuie să existe o sincronizare în legătură cu toate deciziile luate

Ce se întâmplă din 15 mai. Gabriela Firea: Trebuie să existe o sincronizare în legătură cu toate deciziile luate

Gabriela Firea a propus redeschiderea parcurilor şi cimitirelor din Capitală.

Ce se întâmplă din 15 mai. Gabriela Firea: Trebuie să existe o sincronizare în legătură cu toate deciziile luate
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    08 Mai 2020   •   20:29

„Deciziile pe care le luăm trebuie să fie în concordanță cu sfaturile, opiniile epidemiologilor, virusologilor, infecționiștilor și să nu fie diferite total față de deciziile la nivel național, pentru că Bucureștiul nu este o enclavă și chiar dacă este cea mai mare aglomerare urbană și a avut și are un număr mare de persoane contaminate cu coronavirusul nou și de asemenea bolnavi în spitale trebuie să existe o sincronizare în legătură cu toate deciziile luate”, a spus Gabriela Firea, vineri seară, la Antena 3.

„În ceea ce ne privește, prima măsură așteptată de către bucureșteni este cea privitoare la deschiderea grădinilor publice, parcurilor și zonelor pietonale.

Acestea au fost închise, nu pentru că m-am supărat eu pe cineva sau pentru că am visat noaptea ceva urât ci pentru că așa am decis la nivel național preluând modele din alte mari orașe, atât din SUA cât și din Europa.

Practic, ne-am conformat”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Firea vrea redeschiderea, după 15 mai, a parcurilor şi cimitirelor din Capitală

„Noi am propus Comitetului Municipal pentru situații de urgență organizarea unei ședințe speciale săptămâna viitoare. Ea va avea loc luni și am propus ca punct pe ordinea de zi redeschiderea parcurilor și de asemenea tot la solicitarea cetățenilor redeschiderea cimitirelor, care au fost închise inclusiv în perioada Sărbătorilor Pascale.

Comitetul Național pentru situații de urgență a comunicat județelor inclusiv municipiului București un set de măsuri în funcție bineînțeles de gradul de contaminare (...). Nu cred că a fost o greșeală și măsura s-a dovedit eficientă (închiderea parcurilor -n.red.) chiar dacă dureroasă, pentru că din păcate deși cei mai mulți cetățeni înțeleg să se protejeze, să nu aștepte protecție de la cineva și să își protejeze sănătatea, sunt și situații în care cetățenii nu înțeleg.

Ați văzut și ați difuzat și dumneavoastră acele imagini în care se adunau, deși eram în plină pandemie, mai multe persoane în parcuri în zona de băncuțe și se jucau table și așa mai departe.

Firea a anulat toate evenimentele din Capitală, inclusiv Târgul de Crăciun și concertul de Revelion

În lume, toate măsurile de relaxare s-au luat în funcție de rezultatele testelor care s-au efectuat, teste în masă extinse(...).

Gabriela Firea: Trebuie să existe o sincronizare în legătură cu toate deciziile luate

Acum o lună când s-a anunțat acest proiect de testare extinsă în București, fiind cea mai mare comunitate, ni s-a spus să mai avem puțină răbdare, cam o lună, pentru că nu e momentul prielnic și s-a spus că nu sunt atât de relevante testele PCR.

Se va începe testarea cu PCR cele normale nu, cele rapid care dădeau să spunem o anumită eroare.

Atunci s-a spus de către oficiali și de anumiți specialiști care au ieșit în spațiul public că nu e momentul și trebuie să mai așteptăm o lună.

Am așteptat, a trecut lună ...toate țările testează și noi încă nu am început”, a mai spus Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ninge abundent în mai multe zone din ţară! Imagini spectaculoase
x close