Antena 3 Coronavirus Grecia trece la vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale

Grecia trece la vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale

de Alexandra Ionescu    |    08 Iul 2021   •   17:45
Grecia trece la vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale
Sursa foto: Getty Images

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de Covid-19, urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categoriiprofesionale, inclusiv a personalului medical.

Luna trecută, comitetul elen pentru bioetică a recomandat vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din domeniul sănătăţii şi pentru cei din centrele de îngrijire a vârstnicilor doar "ca măsură de ultimă instanţă", cu un calendar bine stabilit, dacă eforturile ce vizează încurajarea vaccinării în rândul populaţiei generale se dovedesc ineficiente.

"Guvernul a primit recomandări relevante de la Comitetul naţional pentru bioetică în privinţa vaccinărilor obligatorii pentru grupuri profesionale specifice", a declarat Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a Guvernului grec, într-o conferinţă de presă organizată joi.

Decizii relevante în această chestiune vor fi anunţate săptămâna viitoare, a adăugat ea.

Doar 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinaţi au fost vaccinaţăi cu două doze de vaccin împotriva Covid-19. 

Guvernul a anunţat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close