Antena 3 CNN Coronavirus Haos într-un spital care primeşte bolnavi de coronavirus: "Medicii se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon"

Haos într-un spital care primeşte bolnavi de coronavirus: "Medicii se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon"

Un cadru medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa reclamă haosul care domnește în unitatea spitalicească, după ce un prim pacient cu coronavirus a fost confirmat aici, miercuri seară, el fiind asistent-şef la secţia Medicală 2 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Haos într-un spital care primeşte bolnavi de coronavirus: "Medicii se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon"
Sursa foto: Antena 3
13 Mar 2020   •   16:11

Potrivit acestuia, cadrele medicale sunt în pragul disperării şi al revoltei și susțin că nici până la ora actuală nu li s-a făcut un instructaj și nu a fost anunțat circuitul suspecților de coronavirus, scrie Adevarul.

„Nu ni s-a făcut nici până la ora actuală un instructaj şi nu s-a anunţat care este circuitul suspecţilor de coronavirus. Avem trei containere în curtea spitalului, pe terenul viran, nu ştim nici până acum ce rol au şi de ce au mai fost aduse, când puteau fi folosite pentru situaţii de urgenţă. În schimb au adus oameni de la Polaris, ce n-am văzut niciodată de când sunt aici, şi au curăţat curtea. Probabil veneau ceva oficialităţi şi trebuia covorul roşu peste mizerie pus. Apoi au apărut echipaje de la Jandarmerie. Pe cine să păzească, de ce, de cine… naiba ştie!

Dar aţi văzut vreun cort de triaj epidemiologic în curte, aşa cum s-a promis de câteva zile? Nu avem nici măcar destule materiale sanitare de protecţie, măşti, dezinfectant, nu ni se dă echipamentul necesar! Nimeni nu ne spune nimic, este o secretomanie şi se ascund toţi de noi. Tocmai de noi, cei care trebuie să avem contact direct cu pacienţii, cei care trebuie să fim protejaţi ca la carte. Din şi nu suntem scoase, în schimb.

Este o hăituială continuă, oamenii pleacă din cauza conducerii şi a favoritismelor. Am ajuns ca laboratorul nostru să funcţioneze doar până la ora 14. Vă daţi seama, într-un spital de Infecţioase??? Asistentele cu experienţă de acolo n-au mai stat să suporte jigniri şi umilinţe. Nu ni se dau zilele de concediu, ni se taie sporuri, pe motivul „c-aşa vreau eu“. Şi astfel de oameni sunt ţinuţi în braţe de autorităţi, de primărie, de consiliu judeţean. A venit cineva la noi în perioada asta? Vreun şef din afară?

Nimeni n-a călcat pe aici, dau ordine doar din birouri, de pe scaun. Medicii de aici se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon, vrem să-i întrebăm ce s-a mai decis în şedinţele lor, ce veşti au pentru noi. Nimic! Cu primul pacient ştiţi cum a fost? Suspecţii trebuia băgaţi prin spate, pe la morgă, apoi ţinuţi într-un salon de la ATI până ieşeau rezultatele. Deşi bolnavii de coronavirus trebuia puşi în două saloane de la Anestezie Terapie Intensivă, el a fost pus pe secţie. Avem noi un salon special, o rezervă de pe Secţia Contagioase Adulţi”, a spus cadrul medical.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close