x close

Lecția germană: cum are grijă un stat de cetățenii săi. Interviu cu E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la București

de S.T.    |    03 Apr 2020   •   11:12
Lecția germană: cum are grijă un stat de cetățenii săi. Interviu cu E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la București Antena 3

A fost clar de la început că nu vom putea să oprim pandemia, nici în Germania, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, într-un interviu pentru Antena 3.

„Obiectivul clar a fost să ne consolidăm sistemul medical pentru a putea face față celor mai grave cazuri și pentru asta am adoptat o serie de restricții severe, de măsuri dure, încă de la început.

Iar partea a doua, am obținut susținerea populației pentru aceste măsuri. 

Pentru a sublinia un eveniment important, cancelarul nostru, doamna Merkel, a ieșit public la un moment dat și a făcut apel la solidaritate din partea fiecăruia, din partea tuturor partidelor politice, Parlamentului, statelor federale, populației, oamenilor de afaceri, nu într-un mod abstract, ci oferind un fel de scut de protecție din partea Guvernului”, a spus ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Germania este considerată „zonă roşie” ca urmare a cazurilor de coronavirus.

Astfel, cetăţenii români care se întorc din Germania intră în carantină instituţionalizată timp de 14 zile.

IVM

Citeşte mai multe despre:

Cord Meier-Klodt ambasador germania coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati