Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban despre prelungirea stării de urgență: Încă nu suntem la vârful pandemiei

Ludovic Orban despre prelungirea stării de urgență: Încă nu suntem la vârful pandemiei

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, că este necesară prelungirea stării de urgență deoarece România nu a ajuns încă în vârful pandemiei, care este preconizat a fi în perioada 20 aprilie – 5 mai.

Ludovic Orban despre prelungirea stării de urgență: Încă nu suntem la vârful pandemiei
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    14 Apr 2020   •   22:31

Potrivit premierului, prelungirea stării de urgență este absolut necesară, chiar dacă sunt politicieni care spun că nu vor vota pentru acest lucru în Parlament.

„(E necesar – n.r.) pentru că suntem încă la faza răspândirii virusului în comunitate, pentru că numărul de îmbolnăviri zilnice este în ultima perioadă la un nivel care în mod clar arată justețea măsurilor pe care le am luat. (...) Doar prin intermediul menținerii stării de urgență putem să aplicăm măsurile de reducerea riscului de transmitere a epidemiei, măsurile care țin de statul acasă, de restrângere a deplasărilor în afara domiciliului. De asemenea toate celelalte măsuri restrictive care împiedică să se realizeze practic aglomerări”, a spus premierul Ludovic Orban, marți seară, la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, prognozele în ceea ce privește evoluția pandemiei spun că vârful va fi în perioada 20 aprilie -5 mai.

„Este absolut necesară menținerea unor măsuri care nu au alt scop decât să apere sănătatea cetățenilor și să îi ferească de îmbolnăviri”, a mai sus premierul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban stare de urgenta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close