Antena 3 CNN Coronavirus MAE: Nouă români de pe Diamond Princess sunt în carantină. Starea celor doi infectați este bună

MAE: Nouă români de pe Diamond Princess sunt în carantină. Starea celor doi infectați este bună

Nouă membri de origine română ai echipajului de pe nava Diamond Princess se află în carantină, iar starea de sănătate a celor doi confirmaţi cu infecţie cu coronavirus este bună, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

MAE: Nouă români de pe Diamond Princess sunt în carantină. Starea celor doi infectați este bună
Sursa foto: Foto: Pixabay
02 Mar 2020   •   16:36

"În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navei Diamond Princess și în conformitate cu informațiile transmise de Ambasada României la Tokyo, MAE precizează că cei șapte cetățeni români, membri ai echipajului, transferați în cursul săptămânii trecute la o facilitate din localitatea Wako, prefectura Saitama, se află în continuare în carantină.

La data de 1 martie 2020, au fost transferați în aceeași facilitate și ceilalți doi cetățeni români, membri ai echipajului, care rămăseseră inițial pe vas, urmând să fie supuși unei perioade suplimentare de carantină de 14 zile.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați spitalizați în Japonia în urma testării pozitive cu COVID-19, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

Ambasada României la Tokyo menține legătura cu autoritățile locale competente și cetățenii români afectați, acordând asistență consulară în limita competențelor legale", precizează MAE, într-un comunicat.

 

 

×
Subiecte în articol: diamond princess coronavirus
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close