Antena 3 CNN Coronavirus Record de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie: 22 de mii de infectări

Record de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie: 22 de mii de infectări

Marea Britanie a înregistrat peste 22 de mii de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț zilnic din ianuarie. Autoritățile au menționat o problemă tehnică, iar o parte nespecificată din cazuri trebuia raportată duminică.

Record de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie: 22 de mii de infectări
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2021   •   13:54

Numărul crescut de cazuri raportate în ultimele 24 de ore a fost afectat de o problemă tehnică, produsă duminică, iar o parte nespecificată a acestora a fost omisă la raportarea precedentă.

S-au înregistrat, totodată, doar trei decese asociate coronavirusului înregistrate în ultimele 24 de ore.

Deși în decursul acestei luni numărul cazurilor zilnice de covid a fost în continuă creștere, numărul pacienților din secțiile de ATI și al celor decedate a rămas extrem de scăzut. 

Duminică, autoritățile britanice au raportat 14.876 de cazuri noi de Covid și 11 decese. Numărul de cazuri noi a crescut treptat de la sfârșitul lunii mai, iar ieri media săptămânală a depășit 16 mii, față de trei mii, luna trecută. 

De asemenea, Marea Britanie a vaccinat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 140 de mii de persoane cu prima doză și peste 123 de mii cu cea de-a doua.

Noul Ministru al Sănătății, Sajid Javid, a precizat că ultimele restricții vor fi ridicate la 19 iulie, iar Boris Johnson a confirmat, spunând că “este foarte probabil ca oamenii să se întoarcă la viața de dinaintea pandemiei la 19 iulie”. 

Varianta Delta este cauza acestor focare noi, care au determinat autoritățile britanice să amâne relaxarea măsurilor sanitare în 21 iunie.

Varianta Delta a devenit predominantă şi în Portugalia, astfel că Germania a adăugat această ţară pe lista ţărilor cu risc epidemiologic, interzicând practic toate sosirile dinspre Portugalia,

A devenit versiunea predominantă în UK, unde se răspândește mult mai repede decât Alpha, care a fost descoperită anul trecut în regiunea Kent.

Vaccinurile reușesc să evite spitalizarea bolnavilor de Covid-19, iar experții britanici spun că o singură doză reduce risul de internare cu 75 la sută, iar două doze cu 90%.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close