Antena 3 CNN Coronavirus Masca de protecţie este obligatorie în jumătate din ţară. Care sunt judeţele în care purtarea ei este obligatorie în spaţiile deschise

Masca de protecţie este obligatorie în jumătate din ţară. Care sunt judeţele în care purtarea ei este obligatorie în spaţiile deschise

Masca de protecţie este obligatorie din această dimineaţă în Capitală în aer liber, în absolut toate zonele aglomerate. Decizia a fost luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Masca de protecţie este obligatorie în jumătate din ţară. Care sunt judeţele în care purtarea ei este obligatorie în spaţiile deschise
de Iulia Gorgorin    |    04 Aug 2020   •   09:30

În total, până în acest moment, jumătate dintre judeţele din ţară au instituit măsura obligatativităţii purtării măştii de protecţie în aer liber. Autorităţile sanitare au luat această măsură pentru că numărul infecţiilor creşte de la o zi la alta în mod îngrijorător, iar secţiile de ATI din spitalele judeţene deja nu prea mai fac faţă acestei situaţii.

Din această dimineaţă de la ora 07.00, masca de protecţie în Capitală devine obligatorie în aer liber, în toate zonele aglomerate.

De exemplu, bucureştenii trebuie să poarte măştile în Centrul Vechi, pe peroanele gărilor, în autogări, în stațiile STB și în cele de taxi, precum și în piețe.

Şi în judeţul Hunedoara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecţie să devină obligatorie în spaţiile aglomerate, ca urmare a creşterii numărului de cazuri. Cu toate acestea, nu toţi hunedorenii sunt de părere că ideea este bună.

Şi în Neamţ masca va fi obligatorie din data de 5 august. Nemţenii vor fi obligaţi să poarte maşti în spaţiile aglomerate în aer liber, dar şi la oficierea oricărui tip de eveniment.

Aceeaşi măsură a fost luată de către autorităţile sanitare şi în judeţul Vaslui, iar pentru cei care nu se conformează, amenda este între 500 şi 2.500 de lei.Până acum, masca a devenit obligatorie în spaţiile aglomerate deschise în mai bine de jumătate dintre judeţele ţării.

Aşadar, până acum masca este obligatorie în următoarele judeţe: Arad, Timişoara, Satu-Mare, Hunedoara, Gorj, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Giurgiu.

×
Subiecte în articol: măşti judete
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close