Antena 3 Coronavirus Măsura drastică luată în caz de deces de coronavirus, în România. Dacă familia nu vine, cadavrul va fi înhumat

Măsura drastică luată în caz de deces de coronavirus, în România. Dacă familia nu vine, cadavrul va fi înhumat

14 Mar 2020   •   18:41
Măsura drastică luată în caz de deces de coronavirus, în România. Dacă familia nu vine, cadavrul va fi înhumat
Sursa foto: Foto: Antena3.ro

Ordinul Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus COVID-19 a fost publicat în Monitorul Oficial.

În document se arată că trupul persoanei decedate ca urmare a infecţiei cu COVID-19, confirmată prin teste de laborator, fără leziuni traumatice, nu se autopsiază.

Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi pulverizat cu produse biocide tip TP 22 (pe bază de formol).

De asemenea, cadavrul va fi depus în frigider la morga spitalului sau instituţiei de medicină legală, în aşteptarea derulării procedurilor şi a familiei pentru identificare.

Dacă familia nu vine să ridice cadavrul, vor fi anunţate autorităţile competente în vederea ridicării şi înhumării în cel mai scurt timp, mai precizează ordinul.

De asemenea, cel mult două persoane dintre aparţinătorii decedatului pot vedea cadavrul, numai după ce îmbracă echipamentul individual de protecţie. Familia este cea care aduce sicriul în care pune cadavrul.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close