Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban: Am luat măsuri care pot părea severe. Vrem să păzim populația de riscul bolii

Ludovic Orban: Am luat măsuri care pot părea severe. Vrem să păzim populația de riscul bolii

Guvernul a anunțat, miercuri, primele măsuri economice în criza fără precedent provocată de pandemia de coronavirus.

Ludovic Orban: Am luat măsuri care pot părea severe. Vrem să păzim populația de riscul bolii
Sursa foto: Gov.ro
de S.T.    |    18 Mar 2020   •   17:26

„Am luat măsuri care pot părea severe”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Am suspendat pentru 14 zile zborurile spre Spania și dintre Spania. Am văzut foarte clar cazul unui zbor din Spania în care un pasager era depistat pozitiv.

Este clar că extinderea epidemiei în Spania a generat această măsura care a fost absolut necesară”, a mai spus Orban, miercuri.

„Vrem să păzim populația de riscul bolii”, a adăugat premierul.

„Am redus ocaziile în care oamenii sunt apropiați și există posibilitatea de a se extinde coronavirusul.(...) Această boală e o amenințare la nivel global și foarte multe țări sunt afectate. Urmărim cu mare atenție evoluția cazurilor, vom continua să luăm măsuri pentru a diminua ritmul de răspândire a virusului, măsuri pentru a întări capacitatea tuturor instituțiilor care se află în prima linie. A trebuit să intervenim la nivel diplomatic(...).

Sunt efecte negative în economie din ce în ce mai clare pe care trebuie să le luăm în considerare. Sunt domenii de activitate care au fost aproape paralizate. Transportul internațional de persoane, toată industria HORECA e in situație critică, și în domenii economice în care ne așteptam mai puțin există decizii care generează un impact economic negativ.

Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim în continuare tot ce se întâmplă în economie”, a mai declarat Ludovic Orban.

„Măsurile la care ne-am gândit sunt pentru a susține financiar de la buget efortul de plată a ceea ce se numește șomaj tehnic. Am ales această formulă dintr-un motiv foarte important. Foarte multe companii afectate sunt companii care funcționau foarte bine, iar aceste companii sunt afectate de o conjunctură de moment.

Vor avea capacitatea de a relua activitatea în bune condiții și vor avea nevoie de angajații pe care i-au format în timp.

Noi susținem pe această perioadă companiile”, a asigurat Orban.

Ludovic Orban: Am luat măsuri care pot părea severe

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban coronavirus epidemie
Parteneri
Primul mare studiu despre efectele adverse ale vaccinării anti-COVID
x close