Antena 3 CNN Coronavirus Medic de familie: Mi-a spus o pacientă de 83 de ani că a fost una dintre cele mai importante zile din viața ei, în care a făcut ceva pentru a supraviețui

Medic de familie: Mi-a spus o pacientă de 83 de ani că a fost una dintre cele mai importante zile din viața ei, în care a făcut ceva pentru a supraviețui

Două declarații politice făcute astăzi de Ludovic Orban și Florin Cîțu au creat confuzie. Vaccinul anti-COVID ar putea să nu mai fie gratuit de la un moment dat, a spus președintele PNL, în timp ce premierul Cîțu a declarat că serul este și va rămâne gratuit. Medicul de familie, Valeria Herdea, a făcut câteva precizări, luni, la Antena 3.

Medic de familie: Mi-a spus o pacientă de 83 de ani că a fost una dintre cele mai importante zile din viața ei, în care a făcut ceva pentru a supraviețui
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2021   •   20:26

În timp ce liderii politici fac declarații contradictorii, 57.615 de persoane au fost vaccinate în România, în ultimele 24 de ore, dintre care doar 23.000 de români au fost vaccinați cu prima doză.

Medicul de familie, Valeria Herdea, a vorbit în emisiunea "În fața națiunii" despre țintele de vaccinare stabilite de Guvern și șansele de a atinge imunitatea de grup în perioada următoare.

"Ce aș putea să spun cu certitudine este că, pe perioada pandemică, vaccinurile sunt gratuite, vaccinarea este voluntară și se vacineaza orice persoană care înțelege riscurile, înțelege ce înseamnă să controlăm pandemia împreună.

Marea noastră problema este în a ne mișcă mai repede. Este esențial să avem mai multe vaccinari în fiecare zi. Faptul că ieri au fost mai puțîn vaccinari, este și faptul că a fost primul weekend în care oamenii au putut trage aer în piept și au simțit altfel boarea vântului pe față.

Pacienții mei nu au nevoie să fie convinși, au nevoie să știe că le sunt alături atunci când se vaccineaza. Cei mai mulți înțeleg nevoia de a se vaccina și cât de important este.

Mi-a spus o pacienta de 83 de ani că a fost una dintre cele mai importante zile din viață ei și cele mai frumoase, în care a făcut ceva pentru a mai supraviețui. Mi-a spus că, la toți, e important să ne pese de ceilalți.", a povestit medicul.

×
Subiecte în articol: Valeria Herdea medic de familie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close