Medic infecţionist la Matei Balş, despre cazul femeii însărcinate cu coronavirus

10 Mar 2020   •   19:00
Medic infecţionist la Matei Balş, despre cazul femeii însărcinate cu coronavirus Antena 3

Adrian Marinescu, medic infecţionist în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, a intervenit prin telefon în direct la Antena 3, unde a vorbit despre situaţia femeii însăcinate care a fost infectată cu coronavirus.

''Din datele pe care le avem, nu există dovezi ca acest virus ar afecta fătul. Ce s-a spus mai ales în China a fost că în momentul naşterii, mama infectată a transmis copilului. Nu sunt date că ar fi probleme în timpul sarcinii. Şi oricum dacă este vorba de trimestrul trei, de o sarcină avansată, nu ar trebui să fie probleme. Sigur, orice femeie gravidă are un factor mai mare de risc de a face o formă severă, să apară unele probleme în evoluţia bolii, deci e de monitorizat clar. Ş

Ştiu că avea o formă uşoară care nu punea probleme, până acum. Sigur, e de urmărit pentru că problemele pot să apară pe parcurs. Să sperăm că va intra între cei vindecaţi, dar asta înseamnă o evoluţie între 7 şi 10 zile, timp în care mai ales dacă vorbim de o femeie gravidă, lucrurile se pot complica. Să sperăm că nu, dar există această posibilitate'', a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Medic infecţionist la Matei Balş, despre cazul femeii însărcinate cu coronavirus

 

x close