Antena 3 Coronavirus Medic italian, mesaj către cei infectați cu coronavirus: „Eşti bine, abia strănuţi sau tuşeşti, dar te plimbi şi ucizi câteva bătrâne, fără ca măcar să ştii”

Medic italian, mesaj către cei infectați cu coronavirus: „Eşti bine, abia strănuţi sau tuşeşti, dar te plimbi şi ucizi câteva bătrâne, fără ca măcar să ştii”

de S.T.    |    12 Mar 2020   •   23:13
Medic italian, mesaj către cei infectați cu coronavirus: „Eşti bine, abia strănuţi sau tuşeşti, dar te plimbi şi ucizi câteva bătrâne, fără ca măcar să ştii”
Sursa foto: Pexels.com

Un medic dintr-un spital italian avertizează ţările care nu iau în serios pandemia.

„Asta am făcut noi, în Italia. Economia şi-a continuat drumul, am arătat cu degetul spre China şi am îndemnat turiştii să continue să călătorească. Iar cei mai mulţi dintre noi ne-am spus nouă înşine şi reciproc: nu este atât de rău. Suntem tineri, suntem în formă, vom fi bine chiar dacă ne îmbolnăvim. Două luni mai târziu, ne înecăm”, a explicat medicul, pentru Newsweek.

Potrivit acestuia, experţii în sănătate din Italia trebuie să decidă pe care pacienţi să îi salveze, pentru că nu au resurse suficiente.

Singura soluţie pentru a trece cu bine peste această perioadă este impunerea unor restricţii sociale: fără reuniuni de familie, fără petreceri, fără călătorii şi fără evenimente la care se adună mai mult de 20 de oameni.

„Acum, există varianta să fii infectat cu coronavirus şi să nu ai simptome. Grozav! Bine pentru tine și foarte rău pentru toţi ceilalţi, de la bunicii tăi până la oricare persoană mai în vârstă care a urcat în metrou o staţie sau două după ce ai coborât. Eşti bine, abia strănuţi sau tuşeşti, dar te plimbi şi ucizi câteva bătrâne, fără ca măcar să ştii. Este corect? Tu să-mi spui!”, a spus acesta.

Rugămintea medicului, care nu şi-a precizat identitatea, este ca fiecare om să dea dovadă de responsabilitate, chiar dacă autorităţile din ţara lui nu fac asta.

„Nicio călătorie de plăcere sau în scop de afaceri nu merită acest risc. Dacă nu ești obligat să circuli, nu o face! Este epidemiomolgie de bază. Este ceva extrem - dar, din fericire, nu avem pandemii de o asemenea violenţă în fiecare an. Deci, stai liniştit până trece! Rămâi în casă! Nu călători! Nu merită absolut deloc”, sunt recomandările finale ale medicului.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 1.016 morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 15.000, au anunţat joi seară autorităţile italiene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close