Antena 3 CNN Coronavirus Răceală sau coronavirus? Medicul Mihai Craiu, despre simptomele care ar trebui să îi alerteze pe părinți

Răceală sau coronavirus? Medicul Mihai Craiu, despre simptomele care ar trebui să îi alerteze pe părinți

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat care sunt simptomele care ar putea ajuta părinții să diferențieze o banală răceală sau viroză de coronavirus.

Răceală sau coronavirus? Medicul Mihai Craiu, despre simptomele care ar trebui să îi alerteze pe părinți
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    21 Sep 2021   •   08:35

„Aș restrânge la 3 sfaturi practice. Primul lucru pe care l-aș lua în seamă, aș vedea în contextul familiei. Dacă există și alții cu guturai, răceală, în familie, atunci mai degrabă ne gândim la ceva care a fost luat, nu neapărat la o reacție alergică.

Al doilea lucru, contează foarte mult rata de transmitere comunitară, a zonei. Aici, în Ilfov, sunt zone unde se apropie de roșu sau a intrat în roșu, deja foarte clar. Adică acolo părinții trebuie să fie mai îngrijorați decât în nu știu ce sat sau școală de regiune de deal unde sunt în verde și n-a fost nimeni în comună bolnav.

Și, în fine, strict din punct de vedere clinic, dacă boala aia este cu febră care nu scade la antitermicele obișnuite, la o doză, la două doze, dacă are și a doua zi febră, trebuie văzut. Nu există alergie cu febră mai multe zile la rând. Deci o boală febrilă care înfundă nasul și face tuse și strănut, dacă vine în context, dacă e în zonă de transmitere comunitară mare și dacă persistă temperatura, trebuie mers la doctor,” a explicat medicul Mihai Craiu la Digi 24.

De ce mor inexplicabil tinerii de COVID-19. Dr. Craiu: "Dacă ai acest tip de anomalie imună, te 'sinucizi'"

Dr. Mihai Craiu a explicat de ce mor inexplicabil tinerii din cauza complicațiilor grave ale COVID-19. Pediatrul explică faptul că acești pacienți au o anomalie imună care neutralizează tratamentul.

”Mulți "experți" în COVID-19 susțin sus și tare că maladia este un moft și că nu se vaccinează pentru că imunitatea naturală (obținută prin boală) este superioară celei vaccinale.

Articolul de față (publicat în una din cele mai prestigioase reviste științifice din lume) arată existența unor autoanticorpi, ce neutralizează interferonul, în formele grave de maladie cu SARS-CoV-2 https://www.science.org/doi/10.1126/sciimmunol.abl4340

90% din cei infectați cu noul coronavirus fac forme ușoare sau asimptomatice. Dar 10% dezvoltă pneumonie și, din aceștia, cam 2%, insuficiență respiratorie gravă. La început se credea că cei 10% sunt selectați doar din persoanele vârstnice sau având comorbidități. Asta până au început să apară decese la adulții tineri, intubați.

Da, vârsta este importantă! Cel mai mic risc de deces este la copilul <10 ani și crește apoi semnificativ, dublându-se la fiecare 5 ani de viață - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33289900/

Cum e cu tinerii ce mor inexplicabil? Unul din principalele mecanisme este o anomalie genetică. Adică acestora le lipsește o parte a genelor responsabile de răspunsul imun corect în fața unei infecții virale. Acești pacienți vor produce autoanticorpi ce blochează "muniția" pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interferon. Ca și cum un general incompetent ordonă folosirea muniției de antrenament la războiul adevărat.

Concluzia? Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicațiilor grave ale COVID-19 nu au o infecție mai severă din cauza SARS-CoV-2 ci au o "strategie" greșită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea împiedica multiplicarea virusului.

Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la ~1 din 5 pacienți cu boală gravă.

Dacă faci boala și ai acest tip de anomalie imună te "sinucizi". Dacă acești pacienți se vaccinează nu mor deoarece autoanticorpii nu favorizează dușmanul ce s-ar multiplica în corpul lor, pentru că dușmanul NU EXISTĂ!” este postarea doctorului Mihai Craiu. 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close