Antena 3 CNN Coronavirus Medic: Valul 6 COVID, valul copiilor | Alertă în spitale: Unităţile de pediatrie, pline de micuţi infectaţi cu Sars CoV-2

Medic: Valul 6 COVID, valul copiilor | Alertă în spitale: Unităţile de pediatrie, pline de micuţi infectaţi cu Sars CoV-2

Este alertă în sistemul medical, după ce ieri au fost raportate 7.658 de infectări noi cu Sars CoV-2. Este, practic, cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele cinci luni. 

Medic: Valul 6 COVID, valul copiilor | Alertă în spitale: Unităţile de pediatrie, pline de micuţi infectaţi cu Sars CoV-2
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Raluca Bîrcă    |    20 Iul 2022   •   13:05

Ministerul Sănătăţii cere urgent situaţia clară cu privire la centrele de evaluare, medicamente şi zone dedicate COVID. 

Mai grav este că valul şase al pandemiei se pare că a devenit valul copiilor, avertizează medicii. Spitalele de pediatrie sunt pline de copii diagnosticaţi cu COVID. 

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat aproape de la o zi la alta. Practic, continuăm să fim pe pantă ascendentă, aşa cum anunţau epidemiologii. 

Peste 25.000 de cazuri au fost confirmate doar în ultima săptămână și am ajuns la o rată de infectare de 18%, cu 4% mai mult decât intervalul precedent.

Acest val de infectări, valul şase al României, ar putea fi denumit valul copiilor, spun specialiştii. La acest moment, 2.204 persoane confirmate cu Sars CoV-2 sunt internate în spitalele din toată țara, 375 dintre ei fiind minori. Unul dintre ei este îngrijit pe o secţie de ATI.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că vor fi deschise în București două centre de evaluare COVID pentru copii, în condițiile în care Capitala înregistrează o treime din infectările cu coronavirus, iar un sfert din pacienții internați aici sunt minori. 

Unităţile noi sunt: Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" şi Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu".

Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să se adreseze mai degrabă la aceste spitale, întrucât celelalte au locuri destinate în special adulţilor, iar ocuparea acestora cu minori produce supraaglomerare. 

La spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu, secţia COVID nu a fost redeschisă încă.

Incidenţa în Capitală este deja de 4,86 de cazuri la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: copii COVID-19
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close