Antena 3 CNN Coronavirus Ce medicamente și alimente trebuie să ai în casă, în caz de pandemie sau de carantină la domiciliu

Ce medicamente și alimente trebuie să ai în casă, în caz de pandemie sau de carantină la domiciliu

Infecția cu Covid-19 a produs un dezechilibru serios și real la nivel mondial. Bilanţul mondial al deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit pe 10 martie pragul de 4.000.

Ce medicamente și alimente trebuie să ai în casă, în caz de pandemie sau de carantină la domiciliu
Sursa foto: foto- Pexels
12 Mar 2020   •   16:02

Elementele esențiale pe care trebuie să le ai în casă, dacă vei fi pus în situația de a sta la domiciliu în auto-izolare. 

Departamentul pentru Securitate Internă din SUA a realizat deja un plan de pregătire în caz de pandemie, care include și un stoc minim recomandat cetățenilor americani ca măsură de prevenție în caz de pandemie generată de coronavirus.

Acesta include următoarele lucruri:

Medicamente pentru gripă și răceală: Cum nu există tratament sau vaccin pentru Covid-19, autoritățile americane recoamandă oamenilor să aibă medicamente care tratează simptomele gripei (febră, tuse, dificultăți respiratorii și pneumonie), care sunt similare.

Astfel, sunt recomandate calmante pentru dureri, medicamente pentru gripă și răceală și vitamine, prevede ghidul realizat de autoritățile americane.

-Stocuri de alimente și apă pentru 2 săptămâni

-Stocuri de medicamente necesare pentru 2 săptămâni – pentru persoanele care urmează tratamente

-Ghidul menționează că, în cazul unei pandemii, cei mai mulți oameni vor fi capabili să se trateze singuri, la domiciliu.

-CDC recomandă purtarea măștilor doar de către persoanele bolnave sau care sunt în contact cu persoane infectate.

-În schimb, CDC nu recomandă purtarea măștilor de către persoane sănătoase, care nu sunt în zone de risc.

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close