Antena 3 CNN Coronavirus Mesajul disperat al unui român din Italia: Vă scriu din mijlocul pandemiei. Oameni buni, nu subestimaţi acest virus Covid-19

Mesajul disperat al unui român din Italia: Vă scriu din mijlocul pandemiei. Oameni buni, nu subestimaţi acest virus Covid-19

Un român din Italia povestește cu disperare modul cum se vede pandemia de coronavirus din Italia. Bărbatul trage un semnal de alarmă și transmite oamenilor să nu subestimeze acest virus.

Mesajul disperat al unui român din Italia: Vă scriu din mijlocul pandemiei. Oameni buni, nu subestimaţi acest virus Covid-19
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Mar 2020   •   16:22

„Vă scriu de aici din Milano şi îmi permit să zic, chiar din mijlocul pandemiei. O fac, ca pe romanilor care sunt dezinformaţi sau prost informaţi de către presa şi televiziunile din taral…

Oameni buni, aveţi grijă să nu subestimaţi acest virus Covid-19. Pericolul nu este gravitatea lui ca patologie ci “contagiositatea”. Răspândindu-se atât de repede, automat devine sfoarte periculos întrucât, în termen scurt poate duce la o solicitare foarte mare a întregului Sistem Sanitar Naţional… a spitalelor printr-un număr foarte mare de pacienţi din care mulţi necesita terapia intensivă.

Aparatele medicale din dotarea secţiilor de terapie intensivă, “ventilatoarele mecanice”, în orice ţară din lume sunt limitate şi, la un moment dat, nu vor mai putea face faţă tocmai din cauza numărului foarte mare de pacienţi (într-un timp foarte scurt).

Faptul că nu exista încă un vaccin face ca acest virus să poată infecta orice persoană dar nu la toate persoanele, organismul reacţionează la fel: în mare parte, persoanele mai în vârstă şi cei cu imnitatea mai scăzută sunt mai predispuşi la o agravare a stării de sănătate şi, ca la virosa “normală”, apare un deficit la sistemul respirator.

Automat necesita intubarea în terapie intensivă şi aici intervine cea ce ziceam înainte… cazurile fiind multe în interval scurt de timp, se crează un blocaj în sistemul sanitar. Procentul celor care ajung în terapie intensivă este de 10% şi perioada de recuperare este de 2 săptămâni. Tineri care iau acest virus, în general, prezintă semne uşoare, având sistemul imunitar mai bun (comparat cu o gripă normală) cu stare febrilă sau chiar şi fără febră sau simtome (asimtomatici) dar ei, cei asimtomatici şi aparent sănătoşi, chiar dacă nu ştiu, pot fi purtători ai virusului şi implicit pot transmite altora.

Eu am rămas la Milano deoarece nu ştiu dacă am luat sau nu acest virus, poate chiar l-am avut deja, dar să merg acum în România, mi se pare mai mult decât o tâmpenie, riscând să pun în pericol sănătatea altor concetăţeni aşa cum, din păcate au făcut unii “aşa zişi romani” iresponsabili, minţind că vin din alte zone pentru a evita carantina.

Aici în Italia, din Lombardia, fiind reporter, mă ocup şi de monitorizarea situaţiei şi a evoluţiei acestei boli, evident cu riscurile de rigoare şi pentru a informa cât mai corect opinia publică.

La ora actuală, acestea sunt datele oficiale aici în Italia: 15.113 infecţii totale, 1.258 total vindecaţi, 1.016 decedaţi. Rata mortalităţii în decurs de numai 10 zile, a crescut de la 2,83% la 6,72%.

Datele publicate de mine aici cât şi pe profilul meu facebook şi pe Pagina Oficială “Reporter CS”, sunt cele oficiale preluate de la Protecţia Civilă Italiană, de la conferinţele de presă şi de pe teren unde fac şi reportaje.”, a zis acesta, potrivit bzi.ro.

×
Subiecte în articol: coronavirus barbat
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close