Antena 3 CNN Coronavirus Mesajul dureros al unui medic din Constanța: 'Doamne, nu vreau să fiu un număr'

Mesajul dureros al unui medic din Constanța: 'Doamne, nu vreau să fiu un număr'

Dr. Florian Stoian, un cunoscut medic din Constanța, a transmis un mesaj dureros după moartea dr. Valeriu Neagoe, primul doctor român care a murit infectat cu coronavirus.

Mesajul dureros al unui medic din Constanța: 'Doamne, nu vreau să fiu un număr'
22 Apr 2020   •   16:53

Dr. Valeriu Neagoe, un reputat medic din Constanța, în vârstă de 62 de ani, s-a stins din viață ieri, pe 21 aprilie 2020, la Institutul 'Matei Balș' din București, acolo unde a ajuns, după ce a fost confirmat cu Covid-19.

Pe 6 aprilie, dr. Neagoe și-a dat demisia de la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar a doua zi a început să se simtă rău.

A fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, iar câteva zile mai târziu starea lui s-a agravat și a fost transferat la București, acolo unde însă colegii săi nu i-au putut salva viața.

Dr. Florian Stoian, prieten și coleg al dr. Valeriu Neagoe, a transmis un mesaj dureros prin intermediul blogului său personal.

"DOAMNE, NU VREAU SĂ FIU UN NUMĂR! IN MEMORIAM DOCTOR VALERIU NEAGOE

'Nu am moarte, cu tine nimic,
Eu nici măcar nu te urăsc
Cum te blestema unii, vreau să zic,
La fel cum lumina pârăsc.

Dar ce-ai face tu şi cum ai trăi
De-ai avea mamă şi-ar muri,
Ce-ai face tu şi cum ar fi
De-ai avea copii şi-ar muri?!

Nu am, moarte, cu tine nimic,
Eu nici măcar nu te urăsc.
Vei fi mare tu, eu voi fi mic,
Dar numai din propria-mi viaţă trăiesc.

Nu frica, nu teamă,
Milă de tine mi-i,
Că n-ai avut niciodată mamă,
Că n-ai avut niciodată copii'.

Răpus de un virus mic, un OM mare a trecut în neființă, intubat, izolat, fără a putea fi mângâiat și alinat de soție sau copil. Devine astfel pentru marea majoritate a oamenilor un număr, o comunicare, câteva rânduri dintr-un destin asumat să facă bine oamenilor.

Medic internist cu vastă experiență, a muncit și suferit într-un sistem pe care l-a slujit cu credință până în ultima clipă.

A fost un om blând, modest, un doctor de echipă, gata oricând să ajute și care și-a trăit destinul în epoci diferite, luând ca punct de reper anul 1989.

Înaite de a-i judeca deciziile, pentru că sunt convins că vulturii stau la pândă, luați aminte pilda celui Înviat a treia zi după scripturi, zi în care a plecat și doctorul Valeriu Neagoe: 'Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra'.

Dumnezeu sa îl ierte și să îl odihnească!", a scris dr. Stoian.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close