Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Neagoe, primul doctor român care a murit infectat cu coronavirus: 'A pierdut lupta cu virusul ăsta nenorocit'

Valeriu Neagoe, primul doctor român care a murit infectat cu coronavirus: 'A pierdut lupta cu virusul ăsta nenorocit'

Dr. Valeriu Neagoe, un cunoscut medic din Constanța, a murit la Institutul 'Matei Balș' din București, iar potrivit unor colegi, acesta a fost infectat cu coronavirus, după ce ar fi intrat în contact cu un asistent infectat.

Valeriu Neagoe, primul doctor român care a murit infectat cu coronavirus: 'A pierdut lupta cu virusul ăsta nenorocit'
Sursa foto: EuropaFM
22 Apr 2020   •   10:49

Doctorul Valeriu Neagoe este primul medic român care a murit infectat cu coronavirus.

"Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s - a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020", arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Primul medic român care a murit de coronavirus, la Constanța

Colegii doctorului Neagoe au postat mesaje de adio pe Facebook, după ce au aflat că medicul a fost răpus de coronavirus și s-a stins din viață la Institutul 'Matei Balș' din București.

"Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni....

Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie..”, a transmis un medic pe Facebook.

Dr. Valeriu Neagoe lucra pe Secția Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close