Antena 3 Coronavirus Ministerul Sănătății: Copiii să evite locurile de joacă aglomerate. Noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe chiar și câteva zile

Ministerul Sănătății: Copiii să evite locurile de joacă aglomerate. Noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe chiar și câteva zile

13 Mar 2020   •   11:36
Ministerul Sănătății: Copiii să evite locurile de joacă aglomerate. Noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe chiar și câteva zile
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății le recomandă parinților și copiilor să evite locurile de joacă aglomerate, după ce dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe din diferite materiale pentru ore și chiar zile.

„Dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe din diferite materiale pentru ore și chiar zile. De aceea este recomandată ca măsură de precauție evitarea atingerii acelor suprafețe care vin în contact cu un număr mare de persoane. Dacă totuși facem asta, atunci trebuie să ne spălăm apoi imediat pe mâini”, este mesajul distribuit pe Facebook de Ministerul Sănătății.

Ministerul amintește, într-o altă postare, că reducerea contactului între persoane (distanţarea socială) este una din cele mai importante măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua în această perioadă.

„Evităm zonele aglomerate, păstrăm cel puțin 1 metru și jumătate distanță (cât doi pași mari) în locurile publice față de persoanele din jur, evităm mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, lucrăm de acasă”, precizează ministerul.

Potrivit sursei citate, țările în care aceste măsuri sunt respectate reușesc să controleze mai repede epidemia de coronavirus.

 

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close