Antena 3 Coronavirus Ministerul Sănătății: Testele pentru detectarea coronavirus, suficiente până la sfârșitul săptămânii

Ministerul Sănătății: Testele pentru detectarea coronavirus, suficiente până la sfârșitul săptămânii

10 Mar 2020   •   21:41
Ministerul Sănătății: Testele pentru detectarea coronavirus, suficiente până la sfârșitul săptămânii
Sursa foto: Pixabay.com

Ministerul Sănătății a transmis, în această seară, printr-un comunicat de presă, că testele pentru detectarea coronavirus sunt suficiente până la sfârșitul săptămânii, atunci când vor sosi alte teste comandate din timp.

"Ministerul Sănătății a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19. 

În cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate. 

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. 

În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerului Apărării Naționale, prin  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.

Ca exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infrecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și cealalte 3.000 comandate din timp", se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close