Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ”E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară cu această nouă tulpină!”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ”E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară cu această nouă tulpină!”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri că e posibil ca în zilele sau săptămânile următoare tulpina Omicron să ajungă la transmitere comunitară în România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ”E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară cu această nouă tulpină!”
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    07 Ian 2022   •   12:40

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat vineri o evoluție a cazurilor cu varianta Omicron înregistrate în România.

Confom acestuia, primele cazuri au început să apară la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, iar apoi au crescut rapid.

„Noi am secvențiat aproape 200 de tulpini. (...) 30% au fost cazuri din import și puțin peste 20% au fost cazuri fără legătură epidemiologică de călătorie și cu caz confirmat, restul au fost cu legătură epidemiologică. Asta ne demonstrează că începe să fie transmitere comunitară.

În România, deocamdată e o transmitere sporadică, dar e foarte posibil ca în zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susținută cu această nouă tulpină”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că în România încă există îmbolnăviri cu tulpina Delta.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close